Brokeris apdrošināšanas publiskajos iepirkumos ir vajadzīgs pasūtītājam

Apdrošināšanas brokera palīdzība apdrošināšanas publiskajā iepirkumā nepieciešama pasūtītājam, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Apdrošināšanas brokeru asociācijas (LABA) valdes priekšsēdētājs Aigars Krūms. Krūms to skaidro ar budžeta naudas neizšķērdēšanu, nopērkot dārgu un neatbilstošu apdrošināšanas pakalpojumu. Vienlaikus LABA pauž nožēlu, ka atbildīgās iestādes jau 2005.gadā neieklausījās LABA priekšlikumā sakārtot šīs jomas tiesisko regulējumu un brīdinājumā par iespējamiem pārpratumiem nākotnē. LABA uzsver, ka brokeri gan privātajā, gan publiskajā sfērā jau kopš 90.gadu sākuma ir snieguši klientiem apdrošināšanas starpniecības pakalpojumus, saņemot par to komisiju apdrošinātāju noteiktajā apmērā. "Šāda prakse izveidojusies un pastāv jau gadu simtiem lielākajā daļā attīstīto pasaules valstu un nav uzskatāma par neko unikālu arī Latvijā," uzsver Krūms. LABA ir pārliecināta, ka tieši publiskajos iepirkumos brokera iesaistīšanai būtu jābūt gandrīz obligātai visiem pasūtītājiem, kuriem pašiem nav atbilstoši kvalificēta apdrošināšanas speciālista. "Uzņēmējs pirms apdrošināšanas iegādāšanās apspriežas ar apdrošinātājiem, kuri viņam palīdz noformulēt vajadzības un izstāstīs par jaunākajiem apdrošināšanas produktiem. Tad iestādei vai uzņēmumam pirms apdrošināšanas publiskā iepirkuma ir aizliegts sazināties ar iespējamiem pretendentiem," norāda Krūms. Krūms uzskata, ka vienīgā iespēja, kā precīzi noformulēt savas vajadzības un uzzināt par jaunumiem apdrošināšanā, ir pastāvīgi algot apdrošināšanas speciālistu, kas būs dārgi un nelietderīgi, vai izmantot apdrošināšanas brokera pakalpojumu. "Brokeris ir vienīgais apdrošināšanas profesionālis, kurš strādā tikai klienta interesēs un nepārstāv nevienu apdrošinātāju," norāda Krūms. LABA noraida apgalvojumus, ka brokera palīdzības izmantošana sadārdzina apdrošināšanas pakalpojumu. "Lai novērstu sabiedrības maldināšanu, uzsveram, ka brokera komisija netiek pieskaitīta apdrošināšanas prēmijai, bet gan ir apdrošināšanās prēmijas sastāvdaļa, kuru apdrošinātājs nosaka atbilstoši tam, cik brokeris ar savu darbu rada apdrošinātāja administratīvo izdevumu ietaupījumu," norāda Krūms. Pēc brokera iesaistīšanas apdrošināšanas publiskā iepirkuma organizēšanā daudzi pasūtītāji ir ietaupījuši budžeta naudu, iegūstot daudz lētāku, taču līdzvērtīgu apdrošināšanas pakalpojumu. "Brokeris bez papildu atlīdzības turpina apkalpot pasūtītāju visā apdrošināšanas līguma periodā, piemēram, nodrošinot nepieciešamos grozījumus apdrošināšanas līgumā, palīdzot saņemt apdrošināšanas atlīdzības, kas nav mazsvarīgi pasūtītājam, kuram nav apdrošināšanā specializētu darbinieku," skaidro Krūms. LABA atkārtoti vērsīsies atbildīgajās institūcijās ar priekšlikumu tiesiski sakārtot šo jomu un cer uz šo institūciju

INSLY - jauns risinājums apdrošināšanas brokeru kompānijām

INSLY ir vienkārša, un vienlaikus plašas funkcionalitātes sistēma, kas apvieno visu nepieciešamo apdrošināšanas brokera ikdienas darbā. Automātiski OCTA un KASKO piedāvājumi; Ērta polišu uzskaite; Pārskatāms atjaunojumu process; Polišu prēmiju maksājumu un debitoru kontrole; Norēķini ar apdrošinātājiem; Efektīvas atskaites par Jūsu biznesu.. ...tā ir tikai neliela daļa no visām funkcijām, ko nodrošina programma. Ērtums, praktiskums un efektivitāte ir tie atslēgvārdi, kas raksturo INSLY. Interesanti? Ielūkojies insly.lv vai sazinies ar mums!

Jauni AAS "BALVA" KASKO (Sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšanas noteikumi)

Informējam, ka no 12.11.2012 stājas spēkā jauni AAS "BALVA" Sauszemes transportlīdzekļu apdrošināšanas (KASKO) noteikumi. Turpmāk 0% pašrisks (franšīza) tiks piemērota tikai par pirmo apdrošināšanas gadījumu.

AAS "Baltikums" KASKO jaunumi

Sākot ar 2013. gada 1. martu KASKO klientiem ir iespēja pieteikt vējstiklu bojājumus ne tikai AAS "Baltikums" centrālajā birojā Ūdens ielā 12, bet arī pie AAS "Baltikums" sadarbības partneriem Rīgā.

BALTA norisināsies transporta apdrošināšanas kampaņa jaunu klientu piesaistei un atjaunojumu saglabāšanai.

KASKO jaunslēgumiemKASKO klientiem piedāvājam iegādāties OCTA 12 mēnešiem par 24 Ls. Lai to varētu piemērot jāizpildās šādiem nosacījumiem: KASKO polise ir jaunslēgums Transportlīdzekļa pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas KASKO polises sākuma datums ir periodā 11.03.2013-30.06.2013 Klientam OCTA BM klase ir vismaz 5 OCTA polises sākuma datums ir periodā 11.03.2013-30.07.2013 Transportlīdzekļa turētājs ir fiziska persona vai arī juridiska persona (kuras autoparks ir līdz 4 vienībām) KASKO atjaunojumiem – polisēs, kas izveidotas no 11.03.2013. līdz 30.06.2013., var iekļaut bedru segumu (riepas un diski) 1.gadījumam bez pašriska. Lai to varētu piemērot jāizpildās šādiem nosacījumiem: KASKO polise ir atjaunojums Transportlīdzekļa pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas Transportlīdzekļa turētājs ir fiziska persona vai arī juridiska persona (kuras autoparks ir līdz 4 vienībām) Lai šo segumu piemērotu polises īpašo noteikumu laukā ir jāiekopē šāds ieraksts "Apdrošinātājs apņemas nepiemērot pašrisku 1.gadījumam, kad apdrošinātā transportlīdzekļa diskam/iem vai/un riepai/ām radušies bojājumi, iebraucot bedrē."

KASKO kalkulators - salīdzini KASKO!

Ienāc un pērc KASKO polisi internetā lētāk pats.
Atrodi izdevīgāko cenu auto apdrošināšanas polisei un pasūti KASKO internetā!
KASKO kalkulators paredzēts aptuvenas apdrošināšanas prēmijas noteikšanai.
Apdrošināšana dod Jums iespēju izvēlēties piemērotākos apdrošināšanas nosacījumus.
Plaša informācija par KASKO apdrošināšanas piedāvājumiem - iespēja salīdzināt KASKO polises.
Lai Jūs varētu pārliecināties par katra KASKO apdrošināšanas piedāvājuma detaļām, esam izveidojuši kasko kalkulatoru internetā


Vai kāds var pateikt, kur var apskatīties KASKO prēmijas uz konkrētiem autiņiem? Bet norādot teiksim tikai tehniskos datus - izlaiduma gads, modelis, vertiba. Bet nenoradot registracijas numuru un tadas lietas, kuru man vel nav uz rokas.

Sveiks, tuvākajā darba dienā varētu tev sniegt  kotējumu par kasko, kā arī par izmaksu un citu fīču politiku dažādās apdr. kompānijās.Kā ari piestiprināt tev konkrētu cilvēku kurš īsā laikā atbildētu uz tevi intrsējošu jautājumu par apdrošināšanu (šis man ir pagaidām darba lauciņš ta ka velcom)

Šodien kasko apdrošināšanas cenu piedāvājumus iespējams apskatīt vairākos vērtīgos interneta portālos Latvijā.