Pusgadā nozagts un bojāts ceļu aprīkojums par 40 tūkstošiem eiro

Valsts autoceļu aprÄ«kojumam šā gada pirmajā pusgadā nodarÄ«ti 42 886 eiro lielus zaudÄ"jumi, portālu Diena.lv informÄ"ja uzņÄ"mma Latvijas Valsts ceļi (LVC) pārstāvis Voldemārs Å Ä·Ä"le.

Å Ä« gada pirmajā pusÄ" ir bojātas vai nozagtas 85 ceļa zÄ«mes, 71 ceļa zÄ«mju stabs un 23 signālstabiņi, bojāti 295 metri aizsargbarjeru, salauzti vai nozagti divi autobusa pieturvietu soliņi, bojāti četri autobusa pieturvietu paviljoni, bojāta viena videokamera un viens luksofors.

"Autoceļu aprÄ«kojuma zādzÄ«bas nodara ne tikai materiālos zaudÄ"jumus, tās apdraud arÄ« autovadÄ«tāju droÅ¡Ä«bu. Nozagtās ceļa zÄ«mes dÄ"ļ, kamÄ"r nav uzlikta jauna, autovadÄ«tājiem nav pieejama tā ceļu satiksmes droÅ¡Ä«bas informācija, par kuru vÄ"stÄ«ja zÄ«me. Tas pats attiecas uz droÅ¡Ä«bas barjerām, kuras tiek izvietotas posmos, kur nepiecieÅ¡ams gādāt par autobraucÄ"ju droÅ¡Ä«bu," skaidrojis LVC valdes priekÅ¡sÄ"dÄ"tājs Jānis Lange.

Autoceļu aprīkojums tiek bojāts arī satiksmes negadījumos. No vainīgajiem un apdrošināšanas sabiedrībām pirmajā pusgadā saņemtas 9726 eiro lielas kompensācijas.