Vecmāmiņu festivāls ir sācies

Jau treÅ¡o gadu pÄ"c kārtas Latvijā tiek titulÄ"tas uzņÄ"mÄ«gākās, aktÄ«vākās vecmāmiņas, kuras ne tikai vÄ"las apliecināt savu skaistumu, inteliÄ£enci un spÄ"ju saprasties ar visjaunāko paaudzi, bet arÄ« tic, ka Ä£imene ir vÄ"rtÄ«ba! Vecmāmiņu konkursu, kam Å¡ogad pieÅ¡Ä·irts nosaukums Vecmāmiņu festivāls 2014, organizÄ" biedrÄ«ba Emergo.

"Katrai mÅ«sdienu vecmāmiņai ir vismaz viens mazbÄ"rns, bet kādai mÅ«su konkursa dalÄ«bniecei ir pat trÄ«s mazmazbÄ"rni! Viņas visas ir ļoti dažādas un Ä«paÅ¡as. InteliÄ£entas, izglÄ«totas, vairākām ir kuplas Ä£imenes," konkursa dalÄ«bnieces raksturo biedrÄ«bas Emergo vadÄ«tāja un konkursa organizatore Elita Drāke.

Å ovasar dalÄ«bai konkursā tika izvÄ"lÄ"tas 20 labāko omÄ«Å¡u no RÄ«gas, Bauskas, Valmieras, KuldÄ«gas, Dobeles, Tukuma, JÅ«rmalas, RÅ«jienas, Siguldas. Starp viņām visdažādāko profesiju pārstāves - skaistumkopÅ¡anas konsultante, kultÅ«ras namu direktores, mājsaimnieces, deju instruktore, Ä£eogrāfijas maÄ£istre, skolotājas, mākslinieces, pensionāre, masiere, fonda vadÄ«tāja, uzņÄ"mÄ"jas.

Izsludinot pieteikÅ¡anos konkursam, atsaucÄ«ba bijusi negaidÄ«ti liela. Vecmāmiņas 2014 pirmā kārta sākās gada sākumā un noslÄ"dzās jÅ«nija vidÅ«, kad Emergo pārstāves no vairāk nekā 58 pieteikumiem izvÄ"lÄ"jās visvairāk atbilstošās pretendentes, vispirms jau izvÄ"rtÄ"jot pieteikuma anketā norādÄ«to informāciju, prasmes, pieredzi, dzÄ«vesstāstu un, protams, mazbÄ"rnu ieteikumus.

"Finālistes ir dažādas un kolorÄ«tas, viņas atÅ¡Ä·ir ne tikai profesiju dažādÄ«ba, bet arÄ« gadu starpÄ«ba. Jaunākā vecmāmiņa ir 48 gadus veca, bet gados cienÄ«jamākajai finālistei ir 74 gadi. Bet viņas visas ir aktÄ«vas un Ä«paÅ¡as vecmāmiņas, jo cep tortes, dzied Å¡Å«puļdziesmas, ada un Å¡uj, dejo lÄ«nijdejas, nodarbojas ar jogu, peldas no agra pavasara lÄ«dz pat ziemai, darina lelles, brauc ar skrejriteni un skrituļslidām, pÄ"rļo un izgatavo rotas. Viņas tiešām ir Ä«stas vecmāmiņas!" uzsver konkursa organizatore Elita Drāke.

Viņa turpina: "Paldies visām tām uzņÄ"mÄ«gajām sievietÄ"m, kuras pieteicās Å¡im konkursam. Liela pateicÄ«ba arÄ« meitām, dÄ"liem, mazbÄ"rniem, kuri spÄ"ja novÄ"rtÄ"t savas mammas, vecmammas, piesakot viņas konkursam un tādÄ"jādi padarot savu mīļo cilvÄ"ku dzÄ«vi krāsaināku."

Konkursa fināls iecerÄ"ts 27.septembrÄ«, bet lÄ«dz tam trÄ«s mÄ"neÅ¡us finālistes bÅ«s sastopamas gan VecrÄ«gā, gan JÅ«rmalā, kā arÄ« Likteņdārzā, kur tradicionāli notiks aizlÅ«gums un paredzÄ"ta koku stādÄ«Å¡ana.

Katru sestdienu konkursa dalÄ«bniecÄ"m paredzÄ"tas gan individuālas, gan publiskas aktivitātes visas dienas garumā. Vecmāmiņām bÅ«s jāapliecina savas prasmes kā modelÄ"m, paredzÄ"tas skatuves mākslas un defilÄ" stundas.

Viņas piedalÄ«sies nodarbÄ«bās par veselÄ«gu dzÄ«vesveidu un gatavos veselÄ«gus salātus. PiedalÄ«sies rokenrola ballÄ«tÄ", apliecinot savu stila izjÅ«tu, izdomu un azartiskumu. Kā norāda konkursa organizatori, tā nebÅ«s tikai izklaide - lai pierādÄ«tu sevi, bÅ«s nopietni jāgatavojas konkursa finālam.