Bijušais Latvijas Pasta un Valsts kases vadītājs Veiss kļuvis par SPRK izpilddirektoru

Sabiedrisko pakalpojumu regulÄ"Å¡anas komisijas (SPRK) padome izpilddirektora amatā apstiprinājusi Aivaru Veisu, kurÅ¡ iepriekÅ¡ strādājis gan valsts, gan privātajā sektorā, ieņemot valdes priekÅ¡sÄ"dÄ"tāja amatus tādos uzņÄ"mumos kā  SIA Ogres Trikotāža, VAS Latvijas Pasts, AS Parekss apdroÅ¡ināšanas kompānija, kā arÄ« valsts pārvaldÄ" desmit gadus vadot Valsts kasi, portālam Diena.lv pavÄ"stÄ«ja SPRK Komunikāciju nodaļas vadÄ«tāja pienākumu izpildÄ«tāja Inese KrÅ«miņa

No jaunā izpilddirektora SPRK padome sagaida progresÄ«vu, atvÄ"rtu un uz sadarbÄ«bu orientÄ"tu iestādes darbÄ«bas attÄ«stÄ«bu, pilnveidojot esoÅ¡os un realizÄ"jot jaunus regulÄ"Å¡anas ietvarus. Veisa uzdevumos bÅ«s turpināt lÄ«dz Å¡im iesākto regulatora lomas stiprināšanu gan vietÄ"jā, gan starptautiskā mÄ"rogā, veicinot sadarbÄ«bu ar komersantiem, atbildÄ«gajām institÅ«cijām, kā arÄ« sabiedrÄ«bu kopumā.

Veiss regulatora izpilddirektora amata pienākumus sāks pildīt ar 2014. gada 2. jūniju.

SPRK norāda, ka Veisa iepriekÅ¡Ä"jā pieredze organizācijas darbÄ«bas stratÄ"Ä£iskajā plānoÅ¡anā un administratÄ«vajā vadÄ«bā gan valsts pārvaldÄ", gan regulÄ"jamā sabiedrisko pakalpojumu nozarÄ" ir vÄ"rtÄ«ga kombinācija, lai sekmÄ"tu SPRK uzstādÄ«to mÄ"rÄ·u sasniegÅ¡anu. 

Regulators konkursu uz jauna izpilddirektora vakanci izsludināja Å¡Ä« gada februārÄ«, balstoties uz lÄ«dzÅ¡inÄ"jā izpilddirektora Jāņa BunkÅ¡a gada sākumā izteikto vÄ"lÄ"Å¡anos vasaras sākumā atstāt amatu. Lai atrastu labāko amata kandidātu, tika izsludināts atklāts ārÄ"js konkurss, uz kuru pieteicās 45 pretendenti. Atlases intervijas tika organizÄ"tas vairākās kārtās ar astoņiem pretendentiem, no kuriem Veiss atzÄ«ts par atbilstošāko kandidātu SPRK izpilddirektora amatam.