VID apdrošinās 36 suņus

Valsts ieņÄ"mumu dienests (VID) izsludinājis iepirkumu darba suņu apdroÅ¡ināšanai, liecina informācija Iepirkumu uzraudzÄ«bas biroja mājaslapā.

Apdrošināšanas iepirkums izsludināts par 36 darba suņu apdrošināšanu, biznesa portālam Nozare.lv sacīja VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja.

Iepirkums ir sadalīts divās daļās. Pirmā daļa paredz pašu darba suņu apdrošināšanu - suņi tiek apdrošināti pret šādiem riskiem: bojāeja, piespiedu likvidācija, traumatisms, akūtas infekciju slimības, jebkura trešo personu prettiesiska rīcība (zādzība, laupīšana un cita).

Otrā iepirkuma daļa paredz darba suņu civiltiesiskās atbildÄ«bas apdroÅ¡ināšanu - tā ir saistÄ«ta ar darba suņu nodarÄ«tajiem zaudÄ"jumiem treÅ¡ajai personai un tās mantai.

Par iepirkuma uzvarÄ"tāju VID atzÄ«s to pretendentu, kura kvalifikācija un piedāvājums atbilst iepirkuma nolikumā norādÄ«tajām prasÄ«bām un kura piedāvājuma cena ir viszemākā.

VID darba suņi tiek apdroÅ¡ināti jau kopÅ¡ 2007.gada, informÄ"ja Teice-Mamaja. LÄ«dz Å¡im VID darba suņi ir bijuÅ¡i apdroÅ¡ināti kompānijās AAS Baltikums un AS BTA.

ApdroÅ¡ināšanas prÄ"mija ir atkarÄ«ga no apdroÅ¡ināmo darba suņu skaita, kas katru gadu ir mainÄ«gs, piebilda Teice-Mamaja.

Iepirkums paredz VID darba suņu apdrošināšanu uz trīs gadiem. Pretendentu piedāvājumi iesniedzami VID līdz šā gada 6.maija plkst.11.