Stāstu medībās uzvar Ghetto Games vadītājs Raimonds Elbakjans

IkgadÄ"jā tehnoloÄ£iju, izklaides un dizaina prezentāciju foruma TEDxRiga rÄ«kotākajā konkursā Stāstu medÄ«bas uzvarÄ"ja Ghetto Games vadÄ«tājs Raimonds Elbakjans, iegÅ«stot iespÄ"ju uzstāties TEDxRiga 2014 konferencÄ" 12. jÅ«nijā.

«DalÄ«ba TEDxRiga 2014 konferencÄ" bÅ«s liels izaicinājums un reizÄ" jaunums. Ticu, ka dalÄ«ba Å¡ajā projektā man palÄ«dzÄ"s aiznest domu, cik svarÄ«gi ir paskatÄ«ties uz sevi, sev apkārt un apzināties sevi un to, kādu pasauli vÄ"lies redzÄ"t sev apkārt. Mans stāsts bÅ«s par savu dzÄ«vi, kaisli un reizÄ" atbildÄ«bu, ar kuru dzÄ«voju, lai iedvesmotu nākamos darÄ«tājus,» par iespÄ"ju uzstāties uz TEDxRiga 2014 skatuves stāsta  Raimonds.

Konkursā Stāstu medÄ«bas ikviens varÄ"ja pieteikt savu stāstu, kas spÄ"j mainÄ«t dzÄ«vi, iedvesmot jauniem sasniegumiem, remdÄ"t zināšanu slāpes, atklāt citiem kādu vÄ"rtÄ«gu pieredzi vai vienkārÅ¡i dot iemeslu aizdomāties. Stāsta ideja varÄ"ja bÅ«t lokāla vai globāla, vienkārÅ¡a vai sarežģīta, nopietna vai jautra. Galvenais nosacÄ«jums - stāstam bija jābÅ«t tādam, kurā bÅ«tu vÄ"rts dalÄ«ties. Stāstu varÄ"ja pieteikt arÄ« cita cilvÄ"ka vārdā. PÄ"rn žūrija tiesÄ«bas uzstāties uz TEDxRiga 2013 skatuves pieÅ¡Ä·Ä«ra Inesei Īris Liepiņai, kura stāsts bija par to, kā Latvijas sabiedrÄ«bai paskatÄ«ties mazliet ārpus kastes.

Galvenās balvas ieguvÄ"ju noteica konkursa žūrija, kuras sastāvā bija pārstāvji no TEDxRiga komandas, Lattelecom un RÄ«gas Ekonomikas augstskolas. TEDxRiga galvenais atbalstÄ«tājs Lattelecom, atbalstÄ«tāji Stokholmas Ekonomikas augstskola RÄ«gā, Amerikas Savienoto Valstu vÄ"stniecÄ«ba Latvijā.