Iedzīvotāji par negodīgāko uzskata Saeimu, par godīgāko - VUGD

IedzÄ«votāji biežāk kritiski nekā pozitÄ«vi vÄ"rtÄ" Saeimu, un, runājot par korupciju, kā negodÄ«gu to raksturo 38,8% iedzÄ«votāju, bet kā godÄ«gu - 20,3%, vÄ"sta portāls db.lv, atsaucoties uz SKDS veikto aptauju pÄ"c Korupcijas novÄ"rÅ¡anas un apkaroÅ¡anas biroja (KNAB) pasÅ«tÄ«juma.

Muitu kā negodÄ«gu raksturojuÅ¡i 36%, kā godÄ«gu - 20,3% respondentu, bet Ceļu policija minÄ"ta kā trešā negodÄ«gākā institÅ«cijā - atbildÄ"juÅ¡i 36%, bet kā godÄ«gu - 22,2%. Latvijas privātos uzņÄ"mumus par negodÄ«giem uzskata 31,9% gadÄ«jumos, kā godÄ«gus tos minÄ"juÅ¡i 18,6%, bet Latvijas valdÄ«bu kā negodÄ«gu raksturo 34,4%, kā godÄ«gu - 22,6%.

Savukārt par visgodÄ«gāko institÅ«ciju iedzÄ«votāji aptaujā nodÄ"vÄ"juÅ¡i Valsts ugunsdzÄ"sÄ«bas un glābÅ¡anas dienestu (VUGD), kristÄ«gā baznÄ«cu, Valsts sociālās apdroÅ¡ināšanas aÄ£entÅ«ru, valsts un paÅ¡valdÄ«bas iestādes, kā arÄ« prezidentu.

Kā liecina veiktais pÄ"tÄ«jums, lielākā daļa no Å¡Ä«m institÅ«cijām saglabājuÅ¡as savu vietu un palielinājuÅ¡as reitingu, divu gadu laikā gan pasliktinājies baznÄ«cas novÄ"rtÄ"jums.

Tāpat starp godÄ«gākajām institÅ«cijām minÄ"ta PilsonÄ«bas un migrācijas lietu pārvalde (PMLP), Zemesgrāmata un Valsts dienests, Valsts ieņÄ"mumu dienests, Valsts kontrole un biedrÄ«bas/nodibinājumi.