Vējonis gatavs uzņemties aizsardzības ministra amatu arī nākamajā valdībā

Valsts policijas (VP) Zemgales reÄ£iona pārvalde (ZRP) informÄ", ka pirmdien, 6.oktobrÄ«, Dobeles novadā JaunbÄ"rzes pagastā tika aizturÄ"ts 1958.gadā dzimis vÄ«rietis, kurÅ¡ vadot transportlÄ«dzekli pārkāpa atļauto braukÅ¡anas ātrumu, un, lai izvairÄ«tos no atbildÄ«bas, mÄ"Ä£ināja policistiem dot 10 eiro kukuli.

VÄ"l pirmdien Jelgavā tika apturÄ"ta automaÅ¡Ä«na, kuru vadÄ«ja 1952.gadā dzimis vÄ«rietis. AutomaÅ¡Ä«nai Opel Corsa nebija derÄ«ga obligātā civiltiesiskā transportlÄ«dzekļa apdroÅ¡ināšana. Lai netiktu saukts pie atbildÄ«bas likuma kārtÄ«bā, vÄ«rietis mÄ"Ä£ināja policistiem iedot 50 eiro, pÄ"c kā arÄ« tika aizturÄ"ts. Savukārt Dobeles novada Bikstu pagastā 1987.gadā dzimis Lietuvas pilsonis, vadot transportlÄ«dzekli, pārkāpa atļauto braukÅ¡anas ātrumu. Lai netiktu saukts pie atbildÄ«bas, lietuvietis mÄ"Ä£ināja likumsargiem iedot 400 norvÄ"Ä£u kronas, pÄ"c arÄ« tika aizturÄ"ts.

NedÄ"ļas nogalÄ" aizturÄ"ti vÄ"l divi kukuļdevÄ"ji, kuru policistiem piedāvātās summas bija krietni iespaidÄ«gākas. Sestdien, 4.oktobrÄ«, viens no kukuļdevÄ"jiem autovadÄ«tājiem tika aizturÄ"ts ViesÄ«tes pagastā. 1964.gadā dzimuÅ¡ais vÄ«rietis automaÅ¡Ä«nā veda 400 cigaretes bez Latvijas Republikas akcÄ«zes markām, lai izvairÄ«tos no administratÄ«vās atbildÄ«bas, mÄ"Ä£ināja policistiem iedot 100 eiro, pÄ"c kā arÄ« tika aizturÄ"ts. SvÄ"tdien 5.oktobrÄ«, Rundāles novadā Svitenes pagastā divi vÄ«rieÅ¡i -  vadÄ«tājs un pasažieris - mÄ"Ä£ināja piekukuļot policistus, dodot 150 eiro, lai izvairÄ«tos no atbildÄ«bas likuma priekšā par transportlÄ«dzekļa vadÄ«Å¡anu reibumā un bez vadÄ«tāja apliecÄ«bas.

Uzsākti kriminālprocesi pÄ"c Krimināllikuma 323.panta 1.daļas "Par kukuļa, tas ir, materiālu vÄ"rtÄ«bu, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodoÅ¡anu vai piedāvāšanu personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarÄ«tu vai neizdarÄ«tu kādu darbÄ«bu kukuļdevÄ"ja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesÄ"s, neatkarÄ«gi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts Å¡ai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, kas paredz sodu ar brÄ«vÄ«bas atņemÅ¡anu uz laiku lÄ«dz pieciem gadiem vai ar Ä«slaicÄ«gu brÄ«vÄ«bas atņemÅ¡anu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu."

Strādājot pastiprināti kukuļdoÅ¡anas apkaroÅ¡anas jomā, VP Zemgales reÄ£iona pārvaldes darbinieki Å¡ogad aizturÄ"juÅ¡i jau 75 autovadÄ«tājus, kuri mÄ"Ä£inājuÅ¡i piekukuļot policijas darbiniekus. 

Pievienota 2.rindkopa