Jūs varat mainīt bērna likteni!

APMAKSÄ€TS REKLÄ€MAS LAUKUMS

Marija RudzÄ«te ir mazs bÄ"rns, kas cieÅ¡ no lamelārās ihtiozes un kraniostenozes. Tas nozÄ«mÄ", ka Marijai pa visu Ä·ermeni nolobās ādas virskārta. Turklāt viņa atpaliek psihomotorajā attÄ«stÄ«bā. Tas ir baisi gan paÅ¡ai Marijai, gan viņas Ä£imenei. Un vienÄ«gā izeja Å¡ajā situācijā ir regulāri izmantot mitrinošās un mÄ«kstinošās ziedes un apmeklÄ"t dermatologu. GrÅ«ti iedomāties, cik smagi ir Å¡ai mazajai meitenÄ«tei. Bet viņu var izglābt no mokpilnās dzÄ«ves. Ir jāatrod klÄ«nika, kurā noteiks precÄ«zu Marijas slimÄ«bas stadiju, kur nozÄ«mÄ"s viņai pareizu ārstÄ"Å¡anās un rehabilitācijas kursu. Tas maksā ļoti lielu naudu, ko RudzÄ«Å¡u Ä£imene nevar atļauties: 12 310 eiro. PalÄ«dziet izglābt meitiņu, dāvājiet viņai jaunu dzÄ«vi, bez cieÅ¡anām!

Marija ir maza meitenÄ«te, kura piedzima laimÄ«gā Ä£imenÄ", vecāku mÄ«lÄ"ta, brālÄ«Å¡a aprÅ«pÄ"ta. MeitenÄ«te, kuru dievina visa Ä£imene, ilgi gaidÄ«tais Ä£imenes pieaugums. Par viņu rÅ«pÄ"jas, viņu saudzÄ", jo bÄ"rns taču ir galvenais Ä£imenes dzÄ«ves dārgums. Un visa Ä£imene ar satraukumu bezspÄ"cÄ«gi noraugās, kā mokās un raud nabaga meitenÄ«te. Visa Ä£imene ļoti mÄ«l savu mazo meitenÄ«ti, bet viss, ko viņi var lÄ«dzÄ"t, ir apziest viņu ar ziedÄ"m un vest pie dermatologa. Taču meitenÄ«tei ir vajadzÄ«gs kas vairāk - ir nepiecieÅ¡ama klÄ«nika, dārga ārstÄ"Å¡anās, un Å¡eit tikai JÅ«s varat palÄ«dzÄ"t! PalÄ«dziet!

Marijas mamma Zita stāsta savu laimes un bÄ"du stāstu vÄ"stulÄ":

"22. novembrÄ«, mÄ"nesi par agru, KuldÄ«gas slimnÄ«cā pasaulÄ" nāca mÅ«su acuraugs Marija. Prieks, protams, bija neizmÄ"rojams. Lielais brālis uzreiz uzņÄ"mās atbildÄ«bu par mazo māsu, tÄ"tim un omai bija ko ucināt. ArÄ« pie krustvecākiem meitiņa ātri tika. Marija ir Ä«sts lolojums!

Taču pÄ"c dzemdÄ«bām atklājās, ka Marijai ir problÄ"mas ar ādiņu - visam Ä·ermenim ādas virskārta it kā lobÄ«jās nost. No KuldÄ«gas slimnÄ«cas uzreiz devāmies uz BKUS, lai uzstādÄ«tu diagnozi. Toreiz teica, ka tā ir jaundzimušā eritrodermija. Liekas, pirmais pusgads bija visgrÅ«tākais. Meitiņa nepārtraukti raudāja gan dienā, gan naktÄ«. Viņa nepieņÄ"mās svarā, jo visu enerÄ£iju veltÄ«ja ādiņas nomaiņai. Man kā mammai tas bija emocionāli un fiziski grÅ«ti. PÄ"c pirmā pusgadiņa mazā palika mazliet mierÄ«gāka.

Marijai šogad paliks divi gadi. Šobrīd uzstādītā diagnoze ir ihtioze.

Pirmo pusgadu lietojām ārsta izrakstÄ«tas zāles - smÄ"rÄ«ti, kuru mums Ä«paÅ¡i pagatavoja aptiekā, savukārt paÅ¡laik tiek lietots Essex krÄ"ms. Tāpat izmÄ"Ä£inām arÄ« citus lÄ«dzekļus, piemÄ"ram, Ä«paÅ¡u piedevu vannas Å«denim. Prieks, ka kopÅ¡ dzimÅ¡anas ir redzami uzlabojumi - ja pirmajā gadā visu Ä·ermenÄ«ti klāja nolobÄ«jusies āda, tad pagaidām lielākoties tas visvairāk ir uz sejas un kakla, arÄ« uz muguriņas. Rociņas un kājiņas izskatās daudz labāk nekā pirms gada. Taču diemžÄ"l paÅ¡laik neizskatās, ka sejas ādiņai bÅ«tu vÄ"rojami uzlabojumi.

Protams, mÄ"s mÄ«lam savu meitiņu tāda, kāda viņa ir un priecājamies, ka viņai nav citu slimÄ«bu. Jāsaka, ka Marija ir ļoti veselÄ«gs bÄ"rniņš un reti slimo. Viņa ir aktÄ«vs bÄ"rniņš, kurai ļoti patÄ«k mÅ«zika - viņa aktÄ«vi dejo pie katras dziesmas, droÅ¡i sper solÄ«Å¡us un spÄ"lÄ"jas ar brāli. Viņai ļoti patÄ«k krusttÄ"va balss un mÅ«su baltais mājas mÄ«lulis - kaÄ·is Saimons. Mazajai pelÄ«tei patÄ«k spÄ"lÄ"t paslÄ"pes un dažreiz neklausÄ«t mammu un tÄ"ti. Taču esam norÅ«pÄ"juÅ¡ies par nākotni. Mazā augs lielāka, ies skolā un ir grÅ«ti pat apjaust, kā viņai tur klāsies, ņemot vÄ"rā viņas problÄ"mas ar sejas ādu. TāpÄ"c vÄ"lāmies rast atbildes un risinājumu, ko varam darÄ«t, lai palÄ«dzÄ"tu mÅ«su Dieva sÅ«tÄ«tajam bÄ"rniņam un Raivo mazajai māsiņai Marijai. MÄ"s gribam bÅ«t pārliecināti, ka mÄ"s kā vecāki esam izmantojuÅ¡i visas iespÄ"jas, kuras ir bijuÅ¡as pieejamas."

Ir grÅ«ti izstāstÄ«t, cik smagi Å¡ai Ä£imenei ir noraudzÄ«ties uz Marijas slimÄ«bu. Kā sirds viņiem sažņaudzas, iedomājoties meitenÄ«tes skolas dienas. JÅ«su spÄ"kos ir neatstāt viņus vienus pret nelaimi! IzpalÄ«dziet mazulÄ«tei, dāvājiet viņai laimÄ«gu nākotni, draugus! Dāvājiet pasaulei viņas laimÄ«go smaidu!

Sīkāka informācija par meitenīti ir pieejama portālā Labdaris.lv:

http://labdaris.lv/lv/funds/view/125

MÄ"s lÅ«dzam JÅ«s palÄ«dzÄ"t meitenÄ«tei! LÄ«dzekļu vākÅ¡ana notiek caur fondu Labdaris.lv.

Ziedojumu tālruņi: 90006881 (maksa par zvanu â€" 1.42 EUR) un 90006771 (maksa par zvanu â€" 7.11 EUR).

JÅ«s varat ziedot arÄ« uz zemāk norādÄ«tajiem kontiem, lai palÄ«dzÄ"tu bÄ"rnam. Maksājuma mÄ"rÄ·Ä« jānorāda "Labdaru Fonds: Marija RudzÄ«te".

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība «Latvijas Labdaru Asociācija Labdaris.lv»

Reg. Nr: 40008173130
Jur. adrese: AkadÄ"mijas laukums 1- 1011, RÄ«ga, LV-1050

-SWEDBANK- Swift: HABALV22
LV43HABA0551037990069

-CITADELE- Swift: PARXLV22
LV79PARX0016130480002

Paypalpaypal@varonis.lv

blago@varonis.lv
(+371) 27031058