Teātra jauniestudējumus Spēlmaņu nakts balvai arī turpmāk vērtēs LTDS

PÄ"c uzvaras KultÅ«ras ministrijas (KM) rÄ«kotajā konkursā Latvijas teātra jauniestudÄ"jumus par SpÄ"lmaņu nakts balvu arÄ« turpmākos trÄ«s gadus varÄ"s vÄ"rtÄ"t Latvijas Teātra darbinieku savienÄ«ba (LTDS).

LTDS tās izsludinātajā konkursā par teātra mākslas kvalitātes novÄ"rtÄ"jumu bijusi vienÄ«gais pretendents, taču, ņemot vÄ"rā atbilstÄ«bu kritÄ"rijiem, kā arÄ« to, ka biedrÄ«ba iepriekÅ¡ sevi vairākkārt profesionāli attiecÄ«gajā jomā pierādÄ«jusi, KM nav bijis pamata izsludināt atkārtotu konkursu.

Jau ziņots, ka LTDS bija jāpiedalās KM rÄ«kotā konkursā, lai rÄ«kotu paÅ¡u izloloto SpÄ"lmaņu nakti.

Teātra darbinieku savienÄ«ba veiks Latvijas profesionālajos teātros uzvesto jauniestudÄ"jumu novÄ"rtÄ"jumu, kā arÄ« izstrādās teātros uzvesto jauniestudÄ"jumu novÄ"rtÄ"juma nolikumu, kas ļaus efektÄ«vāk izvÄ"rtÄ"t teātru jauniestudÄ"jumu māksliniecisko kvalitāti teātra sezonā.

LTDS uzdots arÄ« veicināt teātra mākslas nozares mākslinieciskās kvalitātes celÅ¡anu un sabiedrÄ«bas izpratni un interesi par teātra mākslas nozares sasniegumiem. BiedrÄ«bai uzdots arÄ« godināt un apbalvot teātra māksliniekus par izciliem sasniegumiem teātra mākslā apbalvoÅ¡anas ceremonijā teātra sezonas noslÄ"gumā.

LTDS jānodroÅ¡ina arÄ« informācijas pieejamÄ«ba sabiedrÄ«bai par teātros uzvesto jauniestudÄ"jumu novÄ"rtÄ"juma procesu un teātra mākslinieku sasniegumiem teātra mākslā.

Šī uzdevuma veikšanai KM biedrībai piešķirs 44 770 eiro.