Flora saņems nepilnu ceturtdaļu miljona lielu apdrošināšanas atlīdzību

Septembra nogalÄ" ugunsgrÄ"kā cietusÄ« koka logu ražotnei SIA Flora saņems nepilnu ceturtdaļu miljona jeb 225 000 latu lielu apdroÅ¡ināšanas atlÄ«dzÄ«bu no Gjensidige Baltic, portālu Diena.lv informÄ"ja apdroÅ¡inātāju pārstāvji.

Par ugunsgrÄ"ku ierosināta arÄ« krimināllieta, taču, lai nebÅ«tu jāgaida policijas atzinums, Gjensidige Baltic bija pasÅ«tÄ«jis neatkarÄ«gu ekspertÄ«zi. Tajā eksperti konstatÄ"ja, ka ugunsgrÄ"ka iemesls bija Ä«ssavienojuma rezultātā radies pārspriegums.

"MÄ"s darÄ«jām visu iespÄ"jamo, lai izskatÄ«tu lietu un pieņemtu lÄ"mumu pÄ"c iespÄ"jas ātrāk. Ä»oti labi saprotam klienta situāciju, kurÅ¡ pÄ"c iespÄ"jas ātrāk vÄ"las novÄ"rst visas ugunsgrÄ"ka radÄ«tās sekas un pilnvÄ"rtÄ«gi atsākt ražoÅ¡anu, kas Å¡obrÄ«d nav iespÄ"jams, jo ražoÅ¡anas Ä"ka jau ir daļÄ"ji demontÄ"ta, tā kā pilnÄ«bā bojāto Ä"kas metāla konstrukciju atjaunot nebija iespÄ"jams. Å ajā gadÄ«jumā augstu vÄ"rtÄ"jam sadarbÄ«bu ar Flora, kas no savas puses laikus iesniedza visus nepiecieÅ¡amos dokumentus, lai izvÄ"rtÄ"Å¡anas process noritÄ"tu raiti," saka Gjensidige Baltic VispārÄ"jo atlÄ«dzÄ«bu nodaļas vadÄ«tājs Aleksejs Kozirs.

Flora valdes loceklis Juris BuÅ¡s stāsta, ka pÄ"c negadÄ«juma vienÄ«gā vÄ"lme bijusi visu maksimāli ātri atrisināt, sadarbojoties ar apdroÅ¡inātāju, jo kā jau ražotājam uzņÄ"mumam nav bijuÅ¡i ievÄ"rojami uzkrājumi. "Mums ir apdroÅ¡ināta produkcija, materiāli, darbgaldi, kā arÄ« bÅ«ves. Visi uzņÄ"muma darbinieki iesaistÄ«jās dokumentu sagatavoÅ¡anā apdroÅ¡inātājiem, lai visu varÄ"tu izdarÄ«t pÄ"c iespÄ"jas ātrāk. Esam sapratuÅ¡i, ka taupÄ«t uz apdroÅ¡ināšanas prÄ"miju iemaksām nedrÄ«kst."

Jau vÄ"stÄ«ts, ka naktÄ« uz 30.septembri logu ražotnÄ" Flora Jelgavā izcÄ"lās paaugstinātas bÄ«stamÄ«bas ugunsgrÄ"ks. To lokalizÄ"t izdevās tikai agri no rÄ«ta. Kopumā 1400 kvadrātmetru plaÅ¡ais angārs dega tÅ«kstoÅ¡ kvadrātmetru platÄ«bā. 

UgunsgrÄ"kā tika iznÄ«cināta visa gatavā produkcija, nodega ražoÅ¡anas Ä"ka, kā arÄ« tika bojātas iekārtas. Uguns nopostÄ«to Ä"ku atjaunot neizdosies, tā bÅ«s jāceļ no jauna, jo Ä"kas metāla karkass ir nopostÄ«ts pilnÄ«bā.