Sāk darboties LM konsultatīvais tālrunis traģēdijas upuriem

LabklājÄ«bas ministrijā (LM) no pirmdienas, 25.novembra, sāk darboties konsultatÄ«vais tālrunis 67021555. Zvanot uz to, traÄ£Ä"dijā cietuÅ¡ie un bojā gājuÅ¡o tuvinieki varÄ"s konsultÄ"ties par iespÄ"jām saņemt sociālās un medicÄ«niskās rehabilitācijas pakalpojumus, kā arÄ« tehniskos palÄ«glÄ«dzekļus, portālam Diena.lv pavÄ"stÄ«ja LM  Komunikācijas nodaļas vadÄ«tāja  Marika Kupče.

Tālrunis strādās katru darba dienu no plkst.8.30 līdz 17.00. 

Savukārt Sociālās integrācijas valsts aÄ£entÅ«ras pārstāvis lÄ«dz piektdienai, 29.novembrim, RÄ«gas Domes LabklājÄ«bas departamentā RÄ«gā, BaznÄ«cas ielā 19/23, 1.stāvā informÄ"s un pieņems iesniegumus no cietuÅ¡ajiem un tuviniekiem aÄ£entÅ«ras piedāvātajiem sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem.

LM informÄ", ka sestdien un svÄ"tdien, 23. un 24.novembrÄ« iesniegumus sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemÅ¡anai iesnieguÅ¡i 37 cilvÄ"ki. Sociālās integrācijas valsts aÄ£entÅ«ra piedāvā 10 dienu apmaksātus sociālās rehabilitācijas pakalpojumus cietuÅ¡ajiem un cietuÅ¡o/bojā gājuÅ¡o cilvÄ"ku tuviniekiem. 

Vienlaikus LM aicina ikvienu rÅ«pÄ«gi iepazÄ«ties ar bojāgājuÅ¡o cilvÄ"ku sarakstu. Ja sastopat pazÄ«stamu vārdu un uzvārdu, lÅ«dzu, pārbaudiet, vai Å¡o cilvÄ"ku aprÅ«pÄ" nebija nepilngadÄ«gi bÄ"rni, cilvÄ"ki ar invaliditāti, veci cilvÄ"ki vai kāds cits cilvÄ"ks, kurÅ¡ tagad palicis bez pieskatÄ«Å¡anas, palÄ«dzÄ«bas un atbalsta. Šādos gadÄ«jumos ir jāzvana glābÄ"jiem pa tālruni 112.

Joprojām visus sociālās palÄ«dzÄ«bas pieÅ¡Ä·irÅ¡anai nepiecieÅ¡amos dokumentus cilvÄ"ki var iesniegt un aizpildÄ«t RÄ«gas Domes LabklājÄ«bas departamentā, BaznÄ«cas ielā 19/23, 1.stāvā. Papildus informāciju par iespÄ"jamo sociālo palÄ«dzÄ«bu un sociālajiem pakalpojumiem var saņemt, zvanot pa RÄ«gas Domes bezmaksas informatÄ«vo tālruni 80005055 vai 67105048.

Lai saņemtu Valsts sociālās apdroÅ¡ināšanas aÄ£entÅ«ras (VSAA) nodroÅ¡ināto apbedÄ«Å¡anas pabalstu vai apgādnieka zaudÄ"juma pensiju, dokumenti ir jāiesniedz jebkurā VSAA nodaļā. ApbedÄ«Å¡anas pabalstu un apgādnieka zaudÄ"juma pensiju var pieprasÄ«t 12 mÄ"neÅ¡u laikā no mirÅ¡anas dienas.

Valsts bÄ"rnu tiesÄ«bu aizsardzÄ«bas inspekcijas uzticÄ«bas tālrunis 116111 nodroÅ¡ina psiholoÄ£isko palÄ«dzÄ«bu, konsultācijas un atbalstu ikvienam zvanÄ«tājam. VBTAI KrÄ«zes intervences komandas speciālisti strādā notikuma vietā, palÄ«dzot krīžu un konsultāciju centra Skalbes psihologiem.