Rīgas pilij papildus nepieciešamo naudu rēķinās vēl divus mēnešus

LÄ«dz 25.decembrim varÄ"tu bÅ«t lielāka skaidrÄ«ba par RÄ«gas pils ugunsgrÄ"ka seku likvidÄ"Å¡anai papildus nepiecieÅ¡amo naudu.

Otrdien Ministru kabinets lÄ«dz 25.decembrim pagarināja VAS Valsts nekustamie Ä«paÅ¡umi iepriekÅ¡ doto uzdevumu iesniegt informatÄ«vo ziņojumu par RÄ«gas pils ugunsgrÄ"ka radÄ«to zaudÄ"jumu apmÄ"ru.

VNĪ informÄ", ka, izpildot doto uzdevumu, veikta virkne darbÄ«bu RÄ«gas pils ugunsgrÄ"ka seku likvidÄ"Å¡anai. ValdÄ«ba aiz slÄ"gtām durvÄ«m arÄ« uzklausÄ«ja informatÄ«vo ziņojumu par RÄ«gas pils bÅ«vniecÄ«bas projekta realizāciju un izlietotā finansÄ"juma apmÄ"ru.

VNĪ valdes priekÅ¡sÄ"dÄ"tāja Baiba Strautmane pÄ"c sÄ"des žurnālistiem sacÄ«ja, ka papildu informāciju valdÄ«bai sniegs lÄ«dz 25.decembrim, kad arÄ« tiks lemts par papildu nepiecieÅ¡amo finansÄ"jumu RÄ«gas pils projekta turpināšanai. Tāpat tiks sniegta papildu informācija par sadarbÄ«bu ar Baltijas ApdroÅ¡ināšanas namu.

LÄ«dz Å¡im RÄ«gas pils ugunsgrÄ"ka seku likvidÄ"Å¡anā ieguldÄ«ti 400 000 lati. "Mums ir jārÄ"Ä·inās, ka patlaban notiek projekta izstrāde jumta konstrukcijas izbÅ«vei, tad, kad pilnÄ«bā bÅ«s zināmi visi projekta risinājumi, varÄ"s aplÄ"st izmaksas saistÄ«bā ar RÄ«gas pils jumta izbÅ«vi," sacÄ«ja Strautmane.

AtlÄ«dzÄ«bu 146 000 latu apmÄ"rā lÄ«dz Å¡im izmaksājis tikai viens apdroÅ¡inātājs - BTA. Savukārt Baltijas ApdroÅ¡ināšanas namam vÄ"l nav iesniegts pilns zaudÄ"jumu atlÄ«dzÄ«bas pieteikums, jo tiek gaidÄ«ts ekspertu ziņojums par ugunsgrÄ"ka rezultātā RÄ«gas pilij nodarÄ«tajiem bojājumiem un zaudÄ"jumiem, kas varÄ"tu rasties, Å¡o bojājumu novÄ"rÅ¡anai. 

"Tā noteikti ir stipri lielāka summa, jo tā ir Ä«paÅ¡uma apdroÅ¡ināsanas polise, no kā tiks segti zaudÄ"jumi," atzina Strautmane.

Jau ziņots, ka traÄ£iskajā ugunsgrÄ"kā, kas plosÄ«jās naktÄ« uz 21.jÅ«niju, tika izpostÄ«ta RÄ«gas pils 3200 kvadrātmetru platÄ«bā.Â