Anulēs UniCredit Bank kredītiestādes licenci

No 2014.gada 1.janvāra tiks anulÄ"ta AS UniCredit Bank izsniegtā licence kredÄ«tiestādes darbÄ«bai un tiks dota atļauja reorganizÄ"t banku par komercsabiedrÄ«bu, kas nesniedz kredÄ«tiestādes pakalpojumus, ceturtdien lÄ"ma FinanÅ¡u un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

Saskaņā ar KredÄ«tiestāžu likumu banka var atteikties no licences, ja tās akcionāri lÄ"muÅ¡i par bankas reorganizāciju, un ir izpildÄ«tas visas saistÄ«bas pret noguldÄ«tājiem. Pārbaudot bankas operatÄ«vo bilanci, FKTK secināja, ka visas saistÄ«bas pret noguldÄ«tājiem ir izpildÄ«tas, tāpÄ"c nepastāv Å¡Ä·Ä"ršļi bankai brÄ«vprātÄ«gi atteikties no kredÄ«tiestādes licences. 

AtteikÅ¡anās no licences atbilst kopÄ"jai UniCredit Bank akcionāru stratÄ"Ä£ijai pārtraukt kredÄ«tiestādes darbÄ«bu Latvijas tirgÅ« un koncentrÄ"ties uz lÄ«zinga pakalpojumu sniegÅ¡anu, veicot reorganizāciju un apvienojoties ar SIA UniCredit Leasing.

Novembra beigās FKTK deva atļauju AS UniCredit Bank aizdevumu, noguldījumu un garantiju portfeļu pārejai Latvijas, Lietuvas un Igaunijas Swedbank īpašumā.