Arī otrajā izsolē neviens Ķemeru sanatoriju neiekāro

Å odien paredzÄ"tā otrā Ķemeru sanatorijas izsole nenotika, jo uz to nebija pieteicies neviens pretendents, informÄ"ja SIA Ominasis Latvia administrators Ainars Kreics.

IepriekÅ¡ Kreics norādÄ«ja, ka viņš bija ticies ar vairākiem potenciālajiem investoriem, kuri ir izrādÄ«juÅ¡i interesi piedalÄ«ties izsolÄ", tādÄ"ļ maksātnespÄ"jas administrators pauda cerÄ«bu, ka otrā izsole bÅ«s rezultatÄ«va un kultÅ«rvÄ"sturiskās Ä"kas iegÅ«s jaunu un godprātÄ«gu saimnieku, kurÅ¡ bÅ«s gatavs pabeigt atjaunoÅ¡anas darbus, ļaujot kÅ«rortam atdzimt ar jaunu elpu.

Otrās izsoles sākumcena bija noteikta 75% apmÄ"rā no pirmās izsoles sākumcenas jeb 2 929 425 lati. Cena daļÄ"ji apliekama ar pievienotās vÄ"rtÄ«bas nodokli (PVN).

Savukārt, lai novÄ"rstu JÅ«rmalas paÅ¡valdÄ«bas nonākÅ¡anu Ä·Ä«lnieka lomā un paÅ¡valdÄ«bas lÄ«dzekļu izÅ¡Ä·Ä"rdÄ"Å¡anu, JÅ«rmalas pilsÄ"tas dome 3.decembrÄ« pieņÄ"ma lÄ"mumu vispirms iegādāties Ķemeru kompleksa teritorijā esoÅ¡o artÄ"zisko urbumu un tikai pÄ"c tam Ķemeru sanatorijas kompleksu.

JÅ«rmalas pilsÄ"tas domes ārkārtas sÄ"dÄ" deputāti tika iepazÄ«stināti ar zvÄ"rinātu advokātu biroja Borenius vÄ"stuli, kurā JÅ«rmalas pilsÄ"tas dome tiek brÄ«dināta par riskiem, kas saistÄ«ti ar Ominasis Latvia piederošā Ķemeru sanatorijas kompleksa iegādi 12.decembra izsolÄ".

Borenius pārstāvis zvÄ"rināts advokāts Lauris Liepa uzskata, ka "JÅ«rmalas pilsÄ"tas paÅ¡valdÄ«bai bÅ«tu bezatbildÄ«gi piedalÄ«ties 12.decembrÄ« notiekoÅ¡ajā Ķemeru sanatorijas izsolÄ", kamÄ"r paÅ¡valdÄ«ba nav iegādājusies savā Ä«paÅ¡umā Å¡Ä« kompleksa teritorijā esoÅ¡o un citam Ä«paÅ¡niekam piederoÅ¡o artÄ"zisko urbumu, jo pastāv nopietns risks, ka urbuma Ä«paÅ¡nieks varÄ"tu traucÄ"t vai pat liegt Ķemeru sanatorijas konservācijas darbus un kompleksa tālāku attÄ«stÄ«bu".

ArtÄ"ziskais urbums, kas atrodas Ķemeru kompleksa teritorijā, juridiski pieder nevis sanatorijas Ä«paÅ¡niekam SIA Ominasis Latvia, bet gan citam uzņÄ"mumam - maksātnespÄ"jÄ«gajai SIA Eiropas minerāls.

Kā liecina Firmas.lv informācija, 93,11% Eiropas minerāla kapitāldaļu pieder SaÅ«da Arābijas KaralistÄ" reÄ£istrÄ"tam uzņÄ"mumam SIA "Santlat", kas ir arÄ« maksātnespÄ"jÄ«gās SIA Ominasis Latvia un SIA Ekofor Ä«paÅ¡nieks. 6,89% Eiropas minerāla pieder Valsts sociālās apdroÅ¡ināšanas aÄ£entÅ«rai. SIA Santlat pieder miruÅ¡ajam SaÅ«da Arābijas Karalistes pilsonim Omāram Saliham Alhamdi. Šā gada 11.novembrÄ«, dienā, kad tika izsludināta Ķemeru sanatorijas kompleksa izsole, tika izsludināta arÄ« uz Å¡Ä« Ä«paÅ¡uma esošā artÄ"ziskā urbuma izsole, kam bija jānotiek 18.decembrÄ« - seÅ¡as dienas pÄ"c Ķemeru sanatorijas izsoles.

2.decembrÄ« JÅ«rmalas pilsÄ"tas dome saņÄ"ma zvÄ"rinātas tiesu izpildÄ«tājas vÄ"stuli, kurā dome tiek informÄ"ta, ka SIA Eiropas minerāls piederošā urbuma izsole ir atcelta, lai nodroÅ¡inātu SIA Eiropas minerāls piederošā Ä«paÅ¡uma pārdoÅ¡anu lietu kopÄ«bas sastāvā. "Faktiski tas nozÄ«mÄ" to, ka netiks dota iespÄ"ja atseviÅ¡Ä·i nopirkt tikai Å¡o urbumu, bet pircÄ"js bÅ«s spiests iegādāties SIA "Eiropas minerāls" piederoÅ¡o Ä«paÅ¡umu kopumu par patlaban nezināmu cenu," norāda JÅ«rmalas pilsÄ"tas dome.