Ogres televīzijas daļas varētu iegādāties Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētāja partneris Krūms

Konkursā sabiedrisko pasÅ«tÄ«jumu saņÄ"mušās SIA Ogres televÄ«zija (OTV) kapitāla daļas, iespÄ"jams, varÄ"tu iegādāties Nacionālās apvienÄ«bas lÄ«dzpriekÅ¡sÄ"dÄ"tāja Gaida BÄ"rziņa partneris, Administratoru asociācijas padomes priekÅ¡sÄ"dÄ"tājs Ilmārs KrÅ«ms, liecina OTV pārstāvju sniegtās ziņas Nacionālajai elektronisko plaÅ¡saziņas lÄ«dzekļu padomei (NEPLP).

Jau ziņots, ka OTV konkursā ieguva tiesÄ«bas veidot bÄ"rnu un jaunieÅ¡u programmu, kas number 1.janvāra tiks iekļauts virszemes bezmaksas apraidÄ".

Ogres novada domei pieder 14,43% OTV kapitāla daļu, taču tās plānots pārdot. Kā aÄ£entÅ«rai LETA apstiprināja NEPLP locekle Aija Dulevska, padome tikusi informÄ"ta, ka kapitāla daļas iegādāšoties jurists KrÅ«ms.

KrÅ«ms ir BÄ"rziņa partneris juridiskajā birojā Baltic Law Offices (BLO), norādÄ«ts BLO mājaslapā.

Ar Krūmu aģentūrai LETA pagaidām sazināties neizdevās.

Kā liecina aÄ£entÅ«ras LETA arhÄ«vā pieejamā informācija, KrÅ«ms savulaik bijis Ventspils naftas valsts pilnvarnieks, strādājis Latvijas kuÄ£niecÄ«bas valdÄ" un citos amatos, kā arÄ« ziedojis partijai TÄ"vzemei un brÄ«vÄ«bai/LNNK, kas ir viena no Nacionālās apvienÄ«bas veidotājām.

SākotnÄ"ji tika plānots, ka Ogres novada paÅ¡valdÄ«ba jau Å¡odien lems par tai piederoÅ¡o OTV kapitāldaļu pārdoÅ¡anu, tomÄ"r lÄ"muma pieņemÅ¡ana atlikta lÄ«dz nākamajai sÄ"dei, kas notiks 16.janvārÄ«. Domes lÄ"muma projekts paredz, ka tiks pārdotas paÅ¡valdÄ«bai piederošās 14 uzņÄ"muma kapitāldaļas, kas veido 14,43% no uzņÄ"muma un kuru nominālvÄ"rtÄ«ba ir 7000 latu.

TikmÄ"r interesi par paÅ¡valdÄ«bas daļu iegādi izteikuÅ¡as arÄ« NEPLP konkursā zaudÄ"jušās kompānijas - SIA TelevÄ«zijas kanāls Pro100TV un SIA BÄ"rnu televÄ«zijas kanāls LoLoTV, kas jau konkursa rezultātus apstrÄ«dÄ"juÅ¡as tiesā. Pro100TV un LoLoTV Ä«paÅ¡nieku pārstāvis KonstantÄ«ns Vederņikovs pauda viedokli, ka paÅ¡valdÄ«bai bÅ«tu jārÄ«ko kapitāldaļu izsole.

Vienlaikus nav skaidrÄ«bas, kas notiks ar OTV kapitāldaļu kontrolpaketi. UzņÄ"mÄ"jam un motosportistam ArtÅ«ram Robežniekam pieder 55,67% OTV kapitāldaļu, taču saskaņā ar Firmas.lv informāciju, tās ir apÄ·Ä«lātas. Kā liecina aÄ£entÅ«ras LETA rÄ«cÄ«bā esošā informācija, kapitāla daļas tiesu izpildÄ«tājs apÄ·Ä«lātas kādā piedziņas lietā, kas saistÄ«ta ar parādu DNB bankai.

PārÄ"jās uzņÄ"muma daļas pieder Nikolajam Ä»eoņenko (23,71%), Valdim Kupcim (2,06%), kā arÄ« apdroÅ¡inātājam Balta, kooperatÄ«vajai sabiedrÄ«bai Ogreks un Ogres rajona paÅ¡valdÄ«bu savienÄ«bai (katrai pa 1,03%).

Saskaņā ar Firmas LV datiem SIA Ogres televÄ«zija dibināta 1992.gadā. PÄ"rn uzņÄ"muma apgrozÄ«jums bijis 55 338 lati, bet peļņa 92 lati. UzņÄ"muma reÄ£istrÄ"tais pamatkapitāls ir 48 500 lati.

Kā ziņots, tiesÄ«bas Ä«stenot sabiedrisko pasÅ«tÄ«jumu bezmaksas apraidÄ" plānots pieÅ¡Ä·irt uz trÄ«s gadiem no 2014.gada. Kanāls saņems aptuveni 245 000 latu gadā. FinansÄ"jums paredzÄ"ts sabiedriskā pasÅ«tÄ«juma raidÄ«jumu veidoÅ¡anai.