Par gada eksporta čempionu atzīst AS UPB

Par Ekonomikas ministrijas un Latvijas InvestÄ«ciju un attÄ«stÄ«bas aÄ£entÅ«ras (LIAA) rÄ«kotā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2013 eksporta čempionu atzÄ«ta AS UPB, portālu Diena.lv informÄ"ja LIAA.

Par eksportspÄ"jÄ«gāko komersantu lielo un vidÄ"jo komercsabiedrÄ«bu grupā SIA Valpro, AS RÄ«gas ElektromaÅ¡Ä«nbÅ«ves rÅ«pnÄ«ca, SIA V.O.V.A. AtzinÄ«ba izteikta SIA Tonus elast.

Par eksportspÄ"jÄ«gāko komersantu mazo komercsabiedrÄ«bu grupā atzÄ«ts SIA Knowledgeprice.com, SIA Latlaft un SIA Digitālās ekonomikas attÄ«stÄ«bas centrs. AtzinÄ«ba izteikta SIA Brain games un SIA Elva Baltic.

Par importa aizstājÄ"jproduktu atzÄ«ta SIA PapÄ«rfabrika LÄ«gatne pārstrādāts, balts zÄ«mÄ"Å¡anas, akvareļu un biroja papÄ«rs, SIA United oils automobiļu eļļu un autoÄ·Ä«mijas produktu lÄ«nija Magna, SIA NP foods Guttas dzÄ"riens Cola de luxe. AtzinÄ«ba izteikta AS Energofirma jauda DA24 droÅ¡inātāja atdalÄ«tājam, SIA Marks M matraču lÄ«nijai Heavens, AS Rix Technologies dokumentu vadÄ«bas sistÄ"mai Namejs un AS SpodrÄ«ba ekoloÄ£isku sadzÄ«ves Ä·Ä«mijas produktu lÄ«nijai Eco seal for nature.

Par inovatÄ«vāko produktu atzÄ«ta SIA Peruza ātrdarbÄ«ga mazo zivju grieÅ¡anas un Ä·idāšanas lÄ«nija, SIA Istabai mājas apkures attālinātās vadÄ«bas rÄ«ks, SIA Huglock universāla mÄ"beļu furnitÅ«ra - savienojums HugLock. AtzinÄ«ba izteikta SIA Baltic Embedded industriālajam minidatoram, SIA Cemety kapsÄ"tu informācijas digitalizācijas un datu pārvaldÄ«bas sistÄ"mai Cemety. AtzinÄ«ba izteikta SIA Froont mājaslapu veidoÅ¡anas rÄ«ks Froont, SIA NFC team laika un darbu uzskaites sistÄ"ma NFC more, SIA Silmor vadÄ«bas klaviatÅ«ra un SIA Sun inverstments saules siltuma enerÄ£ijas kolektors SelSol Nord C200.

Par gada rÅ«pniecisko dizainu atzÄ«ta SIA Maffam freeform iekaramais bazalta Å¡Ä·iedras atpÅ«tas krÄ"sls Manu nest, SIA MGS factory koka skrejritenis Dup dap un tā iepakojums un AS RÄ«gas piena kombināta saldÄ"jums Nu fruit. AtzinÄ«ba izteikta SIA Daba laba dabÄ«go saru matu Ä·emmju kolekcijai WildGood.

Katras kategorijas pirmās un otrās vietas ieguvÄ"jiem bÅ«s iespÄ"ja piedalÄ«ties apmaksātos darÄ«jumu braucienos, tostarp valsts augstāko amatpersonu ārvalstu vizÄ«tÄ"s, LIAA organizÄ"tajās tirdzniecÄ«bas misijās, kā arÄ« individuālos darÄ«jumu braucienos. Savukārt treÅ¡o vietu ieguvÄ"ji saņÄ"ma apmaksātu reklāmas laukumu kādā no LIAA informatÄ«vajiem materiāliem.

Visiem laureātiem tika pieÅ¡Ä·irta iespÄ"ja izmantot konkursa Eksporta un inovācijas balva 2013 laureāta zÄ«mi uz savu produktu iepakojumiem un informatÄ«vajos materiālos. Informācija par visiem konkursa laureātiem ievietota LIAA mājas lapā ar tieÅ¡saisti uz uzņÄ"mumu mājas lapām.

Konkurss Eksporta un inovācijas balva norisinājās jau devÄ«to gadu pÄ"c kārtas, un tā mÄ"rÄ·is ir sekmÄ"t Latvijas komersantu konkurÄ"tspÄ"ju Latvijas un ārvalstu tirgos, veicināt produktu eksporta apjoma un kvalitātes pieaugumu, produktu ar augstu pievienoto vÄ"rtÄ«bu radÄ«Å¡anu, kā arÄ« sekmÄ"t inovāciju, izvÄ"rtÄ"jot komersantu rezultātus un atzinÄ«gi novÄ"rtÄ"jot sekmÄ«gākos komersantus un to produktus. Å ogad konkursā kopumā tika iesniegti 119 pieteikumi no uzņÄ"mumiem visā Latvijā. Konkursa otrajā kārtā tika izvirzÄ«ts 31 uzņÄ"mums.