VSAA: Problēmu ar savlaicīgu pabalstu un pensiju izmaksu eiro nebūs

Visi darbi valsts sociālās apdroÅ¡ināšanas sistÄ"mas pielāgoÅ¡anai eiro rit saskaņā ar plānu un jau no nākamā gada 1.janvāra visas pensijas un pabalstus varÄ"s pārskaitÄ«t eiro, aÄ£entÅ«rai LETA pastāstÄ«ja Valsts sociālās apdroÅ¡ināšanas aÄ£entÅ«ras (VSAA) IT departamenta pārstāve Rita Podskočija.

TomÄ"r ar nelielām izmaiņām pabalstu un pensiju izmaksā iedzÄ«votājiem ir jārÄ"Ä·inās. Lai nodroÅ¡inātu VSAA izmaksu nepārtrauktÄ«bu, pārejot uz eiro, kā arÄ«, ņemot vÄ"rā, ka 4. un 5.janvāris ir brÄ«vdienas, VSAA izmaksu grafiks tiks nedaudz mainÄ«ts, pastāstÄ«ja iestādes preses sekretāre Iveta Daine.

Iedzīvotāju iekšzemes vai ārvalsts bankas kontos 2.janvārī tiks ieskaitītas 5., 6., 7. un 8.janvāra pensijas un 4.janvāra slimības, maternitātes un paternitātes pabalsti.

Savukārt Pasta norÄ"Ä·inu sistÄ"mas (PNS) kontos iedzÄ«votājiem Å¡Ä«s izmaksas tiks ieskaitÄ«tas 3.janvārÄ«.

Kā ziņots, valsts sociālās apdroÅ¡ināšanas sistÄ"mas pārveide darbam ar eiro tika sākta jau šā gada martā. No jÅ«lija VSAA sistÄ"ma ir slÄ"gta jaunām likumdoÅ¡anas izmaiņām, kuras bÅ«tu jārealizÄ" Å¡ogad, lai tās netraucÄ"tu veiksmÄ«gi ieviest eiro.

Galvenais VSAA uzdevums ir administrÄ"t sociālās apdroÅ¡ināšanas budžetu, reÄ£istrÄ"t sociāli apdroÅ¡inātās personas un viņu iemaksas sociāli apdroÅ¡inātās personas kontos, sniegt iedzÄ«votajiem sociālās apdroÅ¡ināšanas un atseviÅ¡Ä·us sociālās palÄ«dzÄ«bas pakalpojumus - pieÅ¡Ä·irt, aprÄ"Ä·ināt, pārrÄ"Ä·ināt un izmaksāt pensijas, pabalstus un atlÄ«dzÄ«bas.