Nākamgad Rīgā varētu viesoties pat divi miljoni tūristu

2014.gadā tÅ«ristu skaits RÄ«gā varÄ"tu sasniegt divus miljonus, biznesa portālam Nozare.lv prognozÄ"ja RÄ«gas TÅ«risma attÄ«stÄ«bas biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

Viņa stāstÄ«ja, ka Å¡ogad RÄ«ga bÅ«s Eiropas kultÅ«ras galvaspilsÄ"ta, kad galvaspilsÄ"tā notiks daudz un dažādi ievÄ"rojami pasākumi, piemÄ"ram, Pasaules koru olimpiāde, Eiropas Kino balvas ceremonija, koncerti DzimuÅ¡i RÄ«gā u.c. "Tas noteikti pievÄ"rsÄ«s ievÄ"rojamu tÅ«ristu interesi," uzsvÄ"ra Jermoloviča.

PÄ"c RTAB vadÄ«tājas sacÄ«tā, pÄ"dÄ"jo četru gadu apkopotā statistika liecina par nepārtrauktu tÅ«ristu skaita pieaugumu RÄ«gā -, salÄ«dzinot ar 2009.gadu, 2012.gadā to skaits palielinājies trÄ«s reizes, sasniedzot 1,5 miljonus.

"TāpÄ"c paredzu, ka 2014.gads apvienojumā ar plānotajām aktivitātÄ"m nebÅ«s izņÄ"mums, un ceram, ka tÅ«ristu skaits varÄ"tu sasniegt jau divus miljonus," uzsvÄ"ra RTAB valdes locekle.

Tāpat eksperte atzina, ka pozitÄ«vas vÄ"smas Å¡ogad nozarÄ" ieviesÄ«s jaunā Latvijas Nacionālās bibliotÄ"kas (LNB) Ä"ka, kurā bÅ«s pieejama jauna konferenču zāle, koncertzāle un izstāžu zāles.

"Ja LNB sāks funkcionÄ"t, kā ieplānots, tas bÅ«tiski atvieglos darbu kultÅ«ras, konferenču tÅ«risma un citu nozaru darbiniekiem," sacÄ«ja Jermoloviča.

RTAB izveidots 2009.gada 28.oktobrÄ«. Tā dibinātāji ir RÄ«gas dome, aviosabiedrÄ«ba airBaltic, Latvijas ViesnÄ«cu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas TÅ«risma aÄ£entu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tÅ«risma veicināšanu un RÄ«gas tÅ«risma iespÄ"ju popularizÄ"Å¡anu ārvalstÄ«s.

RTAB dibinātāju balsu sadalÄ«jumā 70% pieder RÄ«gas domei, bet pārÄ"jiem dibinātājiem - aviosabiedrÄ«bai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbÄ«bas un Live RÄ«ga zÄ«mola vadmotÄ«vu izvirzÄ«jis principu "Labi rÄ«dziniekam - labi tÅ«ristam".