Šogad Mērfija balva piešķirta Maximai

Å Ä« gada Cicerona antibalva - MÄ"rfija tituls - nonāks pie veikalu tÄ«kla Maxima par neadekvātu un maldinoÅ¡u publisko komunikāciju, portālu Diena.lv informÄ"ja pasākuma organizatori.

"Å Ä« katastrofa ar cilvÄ"ku upuriem notika bÅ«vniecÄ«bā. Bet, ja mÄ"s skatāmies uz veselÄ«bas aizsardzÄ«bu, izglÄ«tÄ«bu, zinātni, emigrāciju, demogrāfiju… tad tās arÄ« uzrāda slimÄ«bas, kuras mÅ«s nomoka. Katrā no Å¡Ä«m sfÄ"rām varam atrast ļoti daudz aplamÄ«bu," norāda žūrijas priekÅ¡sÄ"dÄ"tājs Jānis Stradiņš.

Cicerona balvas tiks pasniegtas piektdien, 20.decembrÄ«, Latvijas Zinātņu akadÄ"mijā. Starptautiskās politikas kategorijā balva par Zviedrijas un Latvijas sadarbÄ«bas sekmÄ"Å¡anu Å¡ogad pieÅ¡Ä·irta ietekmÄ«gajam Zviedrijas ārlietu ministram Karlam Biltam, kurÅ¡ daudzviet uzsvÄ"ris, kā Baltijas valstis atguva savu valstisko neatkarÄ«bu - varonÄ«gi un miermÄ«lÄ«gi, ka tieÅ¡i tā Å¡Ä«s valstis rÄ«kojās, arÄ« sadodoties rokās vÄ"sturiskajā Baltijas ceļā, kam Eiropā un pasaulÄ" nākamgad atzÄ«mÄ"s jau 25.gadadienu.

Cicerona balvu kopÅ¡ 1999.gada Latvijas Zinātņu akadÄ"mija sadarbÄ«bā ar nevalstiskajām organizācijām un Latvijas Universitāti pasniedz politiÄ·iem, zinātniekiem un publicistikas praktiÄ·iem par veiksmÄ«gu sabiedrÄ«bas uzrunu, sociālās saliedÄ"Å¡anas ideju pauÅ¡anu lokālā, nacionālā un starptautiskā mÄ"rogā. 

Sandra Kalniete to saņems par spilgtu radoÅ¡umu Latvijas Tautas frontes un Eiropas Parlamenta darbā, laureātu vidÅ« bÅ«s arÄ« Nacionālās BibliotÄ"kas direktors Andris Vilks, Jelgavas mÄ"rs Andris Rāviņš, LU asociÄ"tais profesors Ä€brams Kleckins. 

Cicerona balvas lÄ«dz Å¡im ir saņÄ"muÅ¡i gan ārvalstu prezidenti un vÄ"stnieki, kuri veicinājuÅ¡i Latvijas iespÄ"jas pasaulÄ", gan spilgti mÅ«su pārstāvji, kuri godam nesuÅ¡i Latvijas vārdu, piemÄ"ram, Vaira VÄ«Ä·e-Freiberga, Andris Piebalgs u.c. IepriekÅ¡Ä"jo gadu laureāti - Saeimas deputāti, kultÅ«ras un izglÄ«tÄ«bas sistÄ"mas pārstāvji, paÅ¡valdÄ«bu vadÄ«tāji bÅ«s dalÄ«bnieki ceremonijas ietvaros notiekoÅ¡ajā simpozijā.