Dāvis: Rokas nost no operas

NākamnedÄ"ļ Latvijas Nacionālajā operā (LNO) tiks pasniegtas tradicionālās AS Latvijas Gāze Gada balvas operai, kuras saņems ne tikai labākie operas mākslinieki un iestudÄ"jumi, bet arÄ« tehniskie darbinieki.

Latvijas Gāzes un LNO sadarbÄ«ba notiek kopÅ¡ 2005.gada un, kā Å¡odien žurnālistiem atzina AS Latvijas Gāze valdes priekÅ¡sÄ"dÄ"tājs Adrians Dāvis, operu viņš var nodÄ"vÄ"t par mīļāko vai pat otro sievu, jo opera ir tas, kas iet pie sirds.

"Operā daudz izsaka personÄ«bas. Pirms Andreja [LNO direktora Andreja Žagara] opera man tā nebija pie sirds, bet tad sāku just, ka mani te velk. Jebkurā nozarÄ" dzÄ«vi veido personÄ«bas - to neveido kolektÄ«vs vai arodbiedrÄ«ba. ArodbiedrÄ«ba ir traucÄ"klis, kas, protams, reizÄ"m ir labi. DzÄ«ves spÄ"lÄ«tes ir jāprot spÄ"lÄ"t. Atrodiet kādu, kas tik Ä«sā laikā kā LNO ir sasniedzis tik labus rezultātus, tādÄ"ļ es gribÄ"tu sacÄ«t - rokas nost no operas," pauda Dāvis.

Taujāts, vai tagad, kad LNO vairs nevadÄ«s Žagars, mainÄ«sies arÄ« Latvijas Gāze atbalstÄ«Å¡anas iespÄ"jas, Dāvis akcentÄ"ja, ka uz Å¡o jautājumu atbildi viņš sniegs daudz plašākai publikai no LNO skatuves 18.septembrÄ«, kad notiks Latvijas Gāzes Gada balvas operai apbalvoÅ¡anas ceremonija.