Nosaukti uzvarētāji Latvijas paviljona Expo Milano 2015 metu konkursā

Pirmdien, 30.septembrÄ«, paziņoti uzvarÄ"tāji metu konkursā par Latvijas ekspozÄ«cijas saturu un arhitektonisko veidolu izstādÄ" Expo Milano. Kopumā konkursā tika saņemti 10 pieteikumi, portālu Diena.lv informÄ"ja Ekonomikas ministrijā.

Konkursa žūrija pieņÄ"ma lÄ"mumu nepieÅ¡Ä·irt pirmo vietu, tā vietā nosakot divus otrās vietas ieguvÄ"jus, kuri balvā saņÄ"ma 2000 latus. Pirmais mets ir personu apvienÄ«bas SIA Positivus Event, SIA MADE arhitekti, Rolanda PÄ"terkopa un SIA McCANN RÄ«ga kopdarbs, bet otru par labāko atzÄ«to metu veidojusi personu apvienÄ«ba SIA DDB Worldwide Latvia, SIA Sarma&Norde arhitekti, SIA Sabiedrisko attiecÄ«bu aÄ£entÅ«ra PR Stils un SIA KultÅ«ras projektu aÄ£entÅ«ra Indie.

Trešā vieta un 1000 latu balva tika piešķirta Pico-In-Creative (Lielbritānija) darbam.

RadoÅ¡o ideju konkurss tika izsludināts šā gada 28.jÅ«nijā ar mÄ"rÄ·i rast labāko un oriÄ£inālāko risinājumu gan Latvijas paviljona arhitektÅ«rai, gan Latvijas ekspozÄ«cijas saturam. Konkurss bija atklāts un anonÄ«ms, tajā varÄ"ja piedalÄ«ties gan fiziskas, gan juridiskas personas vai to apvienÄ«bas.

Metu konkursa žūrijas komisijā bija pārstāvÄ"tas gan par Latvijas tÄ"lu un pārtikas nozari atbildÄ«gās valsts institÅ«cijas, gan arÄ« atbilstoÅ¡o nozaru profesionāļu asociācijas. Konkursa žūrijas darbu vadÄ«ja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris PÅ«ce, viņa vietnieks bija arhitekts, kultÅ«ras ministres ārÅ¡tata padomnieks Jānis Dripe. Žūrijas sastāvā bija pārstāvÄ"ta arÄ« Ä€rlietu ministrija, ZemkopÄ«bas ministrija, Latvijas investÄ«ciju un attÄ«stÄ«bas aÄ£entÅ«ra, TÅ«risma attÄ«stÄ«bas valsts aÄ£entÅ«ra, Latvijas institÅ«ts un citas institÅ«cijas.

Paviljona tehniskā projekta izstrādi plānots sākt rudenÄ«, uzreiz pÄ"c iepirkuma procedÅ«ras pabeigÅ¡anas un attiecÄ«go lÄ«gumu noslÄ"gÅ¡anas.

World Expo 2015 pamattÄ"ma ir PaÄ"dināt planÄ"tu. EnerÄ£ija dzÄ«vei. Izstādes rÄ«kotāji aicina fokusÄ"ties uz pārtiku un tās nozÄ«mi ilgtspÄ"jÄ«gas globālās attÄ«stÄ«bas nodroÅ¡ināšanā. DalÄ«bu Expo Milano 2015 lÄ«dz Å¡im brÄ«dim jau ir apstiprinājuÅ¡as vairāk nekā 130 valstis.Â