Iedzīvotājiem, kuri pabalstus un pensijas saņem GE Money Bank, jāinformē VSAA par kontu citā bankā

No Latvijas tirgus aizejošā "GE Money Bank" tikai līdz šodienai turpina pieņemt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) maksājumus un ieskaitīt tos esošajos klientu GE Money Bank kontos.

GE Money Bank turpinās sniegt pakalpojumus lÄ«dz piektdienai, bet pÄ"c tam pārtrauks iedzÄ«votāju un uzņÄ"mumu norÄ"Ä·inu kontu apkalpoÅ¡anu.

TāpÄ"c VSAA aicinājusi iedzÄ«votājus, kuru pabalsti un pensijas lÄ«dz Å¡im tikuÅ¡as pārskaitÄ«tas uz kontu GE Money Bank, informÄ"t VSAA par jaunu kontu citā bankā.

PÄ"c konta atvÄ"rÅ¡anas ir jāuzraksta iesniegums ar lÅ«gumu turpmāk visas VSAA izmaksas pārskaitÄ«t uz jauno kontu. Iesniegumu var iesniegt jebkurā VSAA nodaļā. IespÄ"jams, izvÄ"lÄ"tā banka piedāvās pati nogādāt Å¡o iesniegumu VSAA, tomÄ"r, ja iesniegums tiks sÅ«tÄ«ts pa pastu vai ar jaunās bankas starpniecÄ«bu, paies ilgāks laiks, kamÄ"r VSAA saņems un nomainÄ«s informāciju, iepriekÅ¡ informÄ"ja VSAA.

Jaunu kontu var atvÄ"rt jebkurā bankā. Pensijas vai sociālā nodroÅ¡inājuma pabalstu saņÄ"mÄ"ji var izvÄ"lÄ"ties arÄ« maksājumu piegādi dzÄ«vesvietā, par ko gan bÅ«s jāmaksā Å¡Ä« pakalpojuma sniedzÄ"jam Latvijas Pastam - 1,22 lati. Å o summu VSAA ieturÄ"s no izmaksājamās pensijas vai pabalsta. Vienlaikus, izvÄ"loties šādu izmaksas veidu, jārÄ"Ä·inās, ka var manÄ«ties pensijas/pabalsta izmaksas datums.

GE Money Bank Latvijā darbu sāka 2008.gada aprīļa beigās, apvienojot AS GE Money, kas Latvijā darbojās kopš 2004.gada, un AS Baltic Trust Bank.

No Latvijas tirgus pakāpeniski izies visi GE Money uzņÄ"mumi.