Ecolines : sadursmi izraisījis pretimbraucošā autobusa vadītājs

Pasažieru pārvadātāja Ecolines autobusi aprÄ«koti ar videoreÄ£istratoriem un sestdienas, 7.septembra, naktÄ« notikušā negadÄ«juma ierakstā, kas ir uzņÄ"muma rokās, saskatāms, ka sadursmi izraisÄ«jis pretimbraucošā autobusa vadÄ«tājs, kurÅ¡ negaidÄ«ti izbraucis pretÄ"jā braukÅ¡anas joslā, neļaujot izvairÄ«ties no sadursmes, portālam Diena.lv pavÄ"stÄ«ja Ecolines sabiedrisko attiecÄ«bu konsultante Maija Prozoroviča.

PÄ"c Pleskavas policijas jaunākās informācijas, negadÄ«jumā vainojams Hyundai vadÄ«tājs, kurÅ¡ iemidzis un iebraucis pretÄ"jā braukÅ¡anas joslā, ietriecoties Latvijas satiksmes autobusā.

UzņÄ"muma Ecolines vadÄ«tājs Andris Podgornijs izsaka visdziļāko lÄ«dzjÅ«tÄ«bu: "Esam satriekti par 7.septembra naktÄ« notikuÅ¡o negadÄ«jumu, ir ārkārtÄ«gi skumji, ka nevaram bÅ«t pasargāti no situācijām uz ceļa, kad apdraudÄ"jumu rada pārÄ"jie ceļu satiksmes dalÄ«bnieki."

Ecolines sazinājies ar 7.septembrÄ« notikušā negadÄ«juma bojāgājuÅ¡o cilvÄ"ku radiniekiem, piedāvājot nepiecieÅ¡amo palÄ«dzÄ«bu. Bojāgājušā Å¡ofera Ä£imenei Ecolines sniedz visu iespÄ"jamo materiālo un psiholoÄ£isko atbalstu. UzņÄ"mums nodroÅ¡ina darbinieka mirstÄ«go atlieku pārveÅ¡anu mājās.

Vienas bojāgājušās Latvijas valstspiederÄ«gās radinieki izvÄ"lÄ"juÅ¡ies sievieti mājās pārvest paÅ¡u spÄ"kiem. Otras Latvijas valstspiederÄ«gās, kā arÄ« Krievijas pilsones mirstÄ«gās atliekas radinieki nolÄ"muÅ¡i apglabāt Krievijā un Å¡Ä« jautājuma kārtoÅ¡anā palÄ«dzÄ«bu sniedz Krievijas Ä€rkārtas situāciju ministrijas atbildÄ«gie dienesti. 

Divi no trim slimnÄ«cā ievietotajiem pasažieriem svÄ"tdien izrakstÄ«juÅ¡ies. Viņiem pakaļ ieraduÅ¡ies radinieki, kuri jau nogādājuÅ¡i cietuÅ¡os Latvijā. UzņÄ"mums turpinās sazināties ar cietuÅ¡ajiem, lai pārliecinātos par viņu veselÄ«bas stāvokli un nepiecieÅ¡amo palÄ«dzÄ«bu no uzņÄ"muma puses.

TreÅ¡ais, smagāk cietuÅ¡ais pasažieris, kas ir Krievijas pilsonis, joprojām atrodas slimnÄ«cā, pÄ"c mediÄ·u sniegtās informācijas viņa stāvoklis ir smags, bet stabils. UzņÄ"mums arÄ« sazinājies ar cilvÄ"ka radiniekiem, kas no Krievijas vidienes jau devuÅ¡ies ceļā pie viņa. Pleskavā joprojām atrodas arÄ« uzņÄ"muma Ecolines pārstāvis, lai sniegtu palÄ«dzÄ«bu nepiecieÅ¡amÄ«bas gadÄ«jumā.

Ecolines turpina palÄ«dzÄ"t cietuÅ¡ajiem un bojā gājuÅ¡o radiniekiem noformÄ"t visu nepiecieÅ¡amo dokumentāciju, lai iespÄ"jami ātri un bez liekām problÄ"mām saņemtu kompensācijas no apdroÅ¡inātājiem. PÄ"c uzņÄ"muma rÄ«cÄ«bā esošās informācijas, cietuÅ¡ie un bojāgājuÅ¡ie pasažieri bijuÅ¡i apdroÅ¡ināti. 

UzņÄ"mums Ecolines arÄ« apzinājis pārÄ"jos autobusa pasažierus un ir gatavs sniegt atbalstu. Å obrÄ«d pasažieri sāk atgÅ«ties no pārdzÄ«votā un ir laimÄ«gi, ka viņiem Å¡is brauciens beidzies veiksmÄ«gi. LÄ«dz Å¡im pasažieri nav vÄ"rsuÅ¡ies uzņÄ"mumā ar pretenzijām, bet Ecolines ir atvÄ"rts sniegt nepiecieÅ¡amo palÄ«dzÄ«bu, ja tāda tiks lÅ«gta.