papildināta (plkst.16:26) - Avāriju izraisījušais Baltic Taxi šoferis strādājis kā terminators - bez miega

Taksometru kompānijas Baltic Taxi Å¡oferis, kura vadÄ«tais spÄ"krats vakar, 18.septembrÄ«, iekļuva smagā avārijā uz RÄ«gas-Ventspils Å¡osejas, savu kolÄ"Ä£u aprindās tiek dÄ"vÄ"ts par terminatoru un tiek pieļauts, ka negadÄ«juma brÄ«dÄ« viņš pie stÅ«res aizmidzis, liecina citu taksistu stāstÄ«tais portālam Diena.lv.

PÄ"c aculiecinieku stāstÄ«tā, avarÄ"juÅ¡ais mikroautobuss ceļa lÄ«kumā nevis nogriezies, bet aizbraucis taisni, liecina portāla Diena.lv rÄ«cÄ«bā esošā informācija.

Taksometru vadītāju lokā tiek spriests, ka šoferis vienkārši aizmidzis pie stūres. Viņam, savulaik strādājot citā taksometru kompānijā, jau bijis līdzīgs gadījums, proti, šoferis aizmidzis pie stūres un izraisījis avāriju.

Mikroautobusa vadÄ«tājam esot pat iesauka terminators, jo viņš mÄ"dzot strādāt diennaktÄ«m neguļot. "Rodas jautājums par dispečera vai uzņÄ"muma vadÄ«tāja atbildÄ«bu, ja tāds cilvÄ"ks tiek sÅ«tÄ«ts tik tālā reisā. Ja cilvÄ"ks strādā uzņÄ"mumā stundām, tad dispečeram tas ir jāzina," portālam Diena.lv norādÄ«ja kāds taksometra vadÄ«tājs. Viņš arÄ« bilda, ka diennaktÄ«m mÄ"dzot strādāt vien privātie taksometru vadÄ«tāji, bet tiem, kuri strādājot lielos uzņÄ"mumos, jādara darbs pÄ"c noteikta grafika.

SIA Baltic Taxi komunikācijas konsultante Ligita Brodiņa portālam Diena.lv norādÄ«ja, ka uzņÄ"mums paÅ¡laik atturas no iespÄ"jamiem minÄ"jumiem par avārijas iemesliem, jo izmeklÄ"Å¡ana ir vÄ"l procesā. "Avāriju izraisÄ«juÅ¡ais taksometra vadÄ«tājs, tāpat kā pārÄ"jie Baltic Taxi vadÄ«tāji, ikdienā un arÄ« negadÄ«juma dienā strādā saskaņā ar normÄ"tu darba grafiku, tāpÄ"c aizdomas par aizmigÅ¡anu brauciena laikā nepieļaujam," teica uzņÄ"muma pārstāve. Viņa norādÄ«ja, ka avarÄ"jušā taksometra vadÄ«tājs Baltic Taxi strādā kopÅ¡ uzņÄ"muma dibināšanas 2009.gadā, un Å¡ajā laikā nav bijuÅ¡i gadÄ«jumi, kuru dÄ"ļ pārvÄ"rtÄ"t viņa kā taksometra vadÄ«tāja profesionalitāti un atbildÄ«bu darbā ar uzņÄ"muma klientiem.

Brodiņa solÄ«ja sniegt plašākus komentārus tiklÄ«dz bÅ«s zināmi avārijas izmeklÄ"Å¡anas rezultāti. 

Ziņu aÄ£entÅ«ra LETA vÄ"sta, ka Baltic Taxi pÄ"c 18.septembrÄ« notikušās avārijas uz RÄ«gas-Ventspils Å¡osejas, kurā iesaistÄ«ta kompānijas maÅ¡Ä«na, veic iekÅ¡Ä"jo izmeklÄ"Å¡anu, lai noskaidrotu negadÄ«juma detaļas. Tāpat tiekot gaidÄ«ta informācija no Valsts policijas, lai izvÄ"rtÄ"tu notikušā iemeslus.

No Ventspils nafta termināls, kura darbinieki brauca negadÄ«jumā cietuÅ¡ajā auto, pretenzijas nav saņemtas un Baltic Taxi sola sadarbÄ«bā ar apdroÅ¡inātājiem kompensÄ"t visus izdevumus, kas radÄ«sies ārstniecÄ«bas procesā.

UzņÄ"mumā uzsver, ka Baltic Taxi pārstāvji sadarbojas ar visām iesaistÄ«tajām pusÄ"m, lai apzinātu cietuÅ¡o stāvokli un tiem nepiecieÅ¡amo palÄ«dzÄ«bu.

Kā ziņots, ikgadÄ"jās VTTI grupas ("Ventspils nafta termināls" akcionārs) tehnisko vadÄ«tāju tikÅ¡anās dalÄ«bnieki vakar ceļā no RÄ«gas uz Ventspili plkst.7.40 iekļuvuÅ¡i avārijā. NegadÄ«jumā iesaistÄ«ts Baltic Taxi mikroautobuss, kurā atradās Å¡oferis un seÅ¡i VTTI darbinieki.

AutomaÅ¡Ä«na lietainos laika apstākļos asā pagriezienā netālu no Usmas ezera nobraukusi no ceļa un avarÄ"jusi. Å oferis un visi pasažieri ir guvuÅ¡i traumas - triju savainojumi ir nelieli, bet četri cietuÅ¡i nopietnāk. Lai novÄ"rtÄ"tu viņu stāvokļa nopietnÄ«bu, neatliekamā medicÄ«niskā palÄ«dzÄ«ba visus cietuÅ¡os ir nogādājusi Ziemeļkurzemes reÄ£ionālajā slimnÄ«cā VentspilÄ«.

Aculiecinieki pastāstÄ«juÅ¡i, ka avarÄ"jusÄ« automaÅ¡Ä«na lÄ«kumā saslÄ«dÄ"jusi, nobraukusi no ceļa, apmetusi trÄ«s kÅ«leņus un uz riteņiem piezemÄ"jusies aptuveni 15 metrus no ceļa braucamās daļas.

Ventspils policijas iecirknÄ« informÄ"ja, ka viens no avārijas iemesliem varÄ"tu bÅ«t laika apstākļi, proti, lietus.

(Pievienots Baltic Taxi komentārs 5. un 6.rindkopā.)Â