Velmers: Liepājas metalurgam jāsāk strādāt jau šomēnes

Otrdien, 10.septembrÄ«, tiesa apstiprinājusi AS Liepājas metalurgs tiesiskās aizsardzÄ«bas procesa (TAP) plānu. UzņÄ"muma administrators Haralds Velmers laikrakstam Dienas Bizness norāda - Liepājas metalurgam jāpiesaista apgrozāmie lÄ«dzekļi un ražoÅ¡ana jāatsāk jau septembrÄ«.

H.Velmers norāda, ka pats TAP plāna izstrādÄ" nav piedalÄ«jies, tikai sniedzis atzinumu, vai tas atbilst normatÄ«vo aktu prasÄ«bām.

"TAP ir plāns, kādā veidā Liepājas metalurgs spÄ"s norÄ"Ä·ināties ar kreditoriem. Administrators veic uzraudzÄ«bu par apstiprinātā plāna izpildi, ko Ä«steno pats uzņÄ"mums. TAP ir sava veida biznesa plāns tuvākajiem diviem gadiem ar naudas plÅ«smu, ieņÄ"mumiem, izdevumiem, iespÄ"jamām optimizācijām, saistÄ«bu izpildi. Plāns paredz konkrÄ"tus termiņus, lÄ«dz kuriem jāveic konkrÄ"ti pasākumi," Dienas Biznesam skaidro H.Velmers. Administrators uzsver, ka ir gan pasākumi, kurus uzņÄ"mums drÄ«kstÄ"s veikt bez saskaņoÅ¡anas ar kreditoriem, gan tādi, kuru realizÄ"Å¡anai nepiecieÅ¡ama kreditoru piekriÅ¡ana.

Viņš atklāj, ka nav plānota esošās uzņÄ"muma vadÄ«bas nomaiņa. Tāpat plāns paredz pārdot uzņÄ"mumam piederoÅ¡o mantu, kas nav nepiecieÅ¡ama pamatdarbÄ«bas veikÅ¡anai. "Tie ir dažādi nekustamie Ä«paÅ¡umi, meitasuzņÄ"mumu kapitāldaļas - AS Sātiņi energo. Citas meitas kompānijas nav plānots pārdot, jo tās nepiecieÅ¡amas ražoÅ¡anai.

PaÅ¡laik uzņÄ"mumam pietiek lÄ«dzekļu tikai tam, lai uzturÄ"tu ražoÅ¡anas iekārtas, ne lai tās darbinātu. H.Velmers norāda - TAP paredz atjaunot uzņÄ"muma darbÄ«bu jau septembrÄ«. "Jāņem vÄ"rā, ka TAP darbÄ«bas sākums bija paredzÄ"ts 1.septembrÄ«, Å¡obrÄ«d jau ir 10 dienu kavÄ"jums. SeptembrÄ« paredzÄ"ts piesaistÄ«t naudu - apgrozāmos lÄ«dzekļus uzņÄ"muma darbÄ«bas atjaunoÅ¡anai."

Visu interviju ar Haraldu Velmeru lasiet laikrakstā Dienas Bizness!