papildināta (17:30) - Par ugunsgrēku New Rosme noliktavā un Rīgas uzņēmējdarbības koledžā uzsākts kriminālprocess

Par ugunsgrÄ"ku RÄ«gā, Hanzas ielā SIA "New Rosme" noliktavā un RÄ«gas uzņÄ"mÄ"jdarbÄ«bas koledžā ierosināts kriminālprocess, vÄ"sta aÄ£entÅ«ra LETA.

Kriminālprocess sākts pÄ"c Krimināllikuma 18.nodaļas par noziegumiem pret Ä«paÅ¡umu. PÄ"c sākotnÄ"jās versijas nav pamats uzskatÄ«t, ka bÅ«tu notikusi ļaunprātÄ«ga dedzināšana. UgunsgrÄ"ka izcelÅ¡anās apstākļi tiks skaidroti un tiks veiktas ekspertÄ«zes.

Kā ziņots, piektdienas, 13.septembra vakarā pirms plkst.23 RÄ«gā, Hanzas ielā izcÄ"lies paaugstinātas bÄ«stamÄ«bas ugunsgrÄ"ks RÄ«gas uzņÄ"mÄ"jdarbÄ«bas koledžā un SIA "New Rosme" noliktavā, aÄ£entÅ«ru LETA informÄ"ja Valsts ugunsdzÄ"sÄ«bas un glābÅ¡anas dienestā (VUGD).

Izsaukums saņemts plkst.22.44. TrÄ«sstāvu izglÄ«tÄ«bas iestādei deguÅ¡i logu rāmji un starpsiena 20 kvadrātmetru platÄ«bā, deguÅ¡as lÄ«dzās esošās rÅ«pnÄ«cas noliktavas telpas 30 kvadrātmetru platÄ«bā. Aizdegusies arÄ« garāža 15 kvadrātmetru platÄ«bā, kurā atradās automaÅ¡Ä«na "Mercedes", ko glābÄ"ji paguvuÅ¡i izstumt laukā. Degusi nojume 30 kvadrātmetru platÄ«bā, kā arÄ« bÄ"niņu telpas 30 kvadrātmetru platÄ«bā.

KopÄ"jā degÅ¡anas platÄ«ba sasniegusi 125 kvadrātmetrus. UgunsgrÄ"ks lokalizÄ"ts Ä«si pÄ"c pusnakts, bet likvidÄ"ts plkst.01.28. VUGD kā iespÄ"jamo ugunsnelaimes cÄ"loni min neuzmanÄ«gu smÄ"Ä·Ä"Å¡anu.

Pastarpināti ugunsnelaime skārusi arÄ« korseÅ¡u, nakts veļas un peldkostÄ«mu izstrādājumu ražotāja SIA "New Rosme” noliktavas telpas, aÄ£entÅ«ru LETA informÄ"ja uzņÄ"muma valdes priekÅ¡sÄ"dÄ"tājs Edgars Å telmahers.

Naudas ziņā nodarÄ«tos zaudÄ"jumus pagaidām novÄ"rtÄ"t grÅ«ti, tas bÅ«s iespÄ"jams pÄ"c tam, kad tiks veikta inventarizācija, paskaidroja uzņÄ"muma vadÄ«tājs. ĪpaÅ¡ums bijis apdroÅ¡ināts AAS “Gjensidige Baltic".

RÄ«gas uzņÄ"mÄ"jdarbÄ«bas koledžas direktore Dzintra Gaile pastāstÄ«ja, ka pÄ"c dzÄ"Å¡anas ar Å«deni pielijuÅ¡as trÄ«s četras telpas, tāpÄ"c droÅ¡Ä«bas nolÅ«kos ir atslÄ"gta elektrÄ«ba, ko varÄ"s pieslÄ"gt pÄ"c tam, kad to ļaus "Latvenergo" inspektori, kas veicot sprieguma mÄ"rÄ«jumus uz vadu izolāciju.

ApdroÅ¡ināts Ä«paÅ¡ums neesot, tādÄ"ļ zaudÄ"jumi bÅ«Å¡ot jāsedz no saviem lÄ«dzekļiem. "Materiālā skāde nav rÄ"Ä·ināma ar četrām vai piecām nullÄ"m, runa bÅ«s par kādiem simtiem," aprÄ"Ä·inājusi RÄ«gas uzņÄ"mÄ"jdarbÄ«bas koledžas direktore.

"Bez elektrÄ«bas bÄ"rnus skolā laist nevaram, tādÄ"ļ pirmdien mācÄ«bas nenotiks," sacÄ«ja Gaile.