Apdrošinātājs: Rīgā uzdarbojas jauns autozagļu grupējums

ApdroÅ¡ināšanas sabiedrÄ«bas ERGO droÅ¡Ä«bas speciālisti janvārÄ« RÄ«gā fiksÄ"juÅ¡i jau piecus auto zādzÄ«bu gadÄ«jumus, kuros zagļi darbojuÅ¡ies saskaņā ar skaidri izstrādātu zādzÄ«bu shÄ"mu, portālam Diena.lv pavÄ"stÄ«ja apdroÅ¡inātāja komunikācijas vadÄ«tāja Inese Kronberga.

KonstatÄ"ts, ka galvenais kritÄ"rijs nozagto auto izvÄ"lÄ" ir auto aprÄ«kojums ar bezatslÄ"gu atslÄ"gÅ¡anas un iedarbināšanas sistÄ"mu (Keyless Entry&Go), nevis klasisko atslÄ"gu. Šāda strukturÄ"ta un plānota zagļu rÄ«cÄ«ba liecina par konkrÄ"ta pasÅ«tÄ«juma izpildi un labi organizÄ"ta grupÄ"juma darbÄ«bu.

NovÄ"rots, ka zagļi savām prasÄ«bām atbilstošāko auto noskata lielveikalu stāvvietās, jo visos gadÄ«jumos auto tiek nozagti pāris stundu laikā pÄ"c lielveikala apmeklÄ"juma. PaÅ¡laik konstatÄ"ts, ka visas autozagļu grupÄ"juma nozagtās automaÅ¡Ä«nas ir Toyota markas.

"OperatÄ«vā informācija liecina, ka zagļi izseko noskatÄ«to auto pÄ"c tam, kad tas pamet lielveikala stāvvietu un tad izvÄ"las piemÄ"rotāko brÄ«di zādzÄ«bai, kas parasti ir pie Ä«paÅ¡nieka mājām. RaksturÄ«gi, ka daļa nozagto auto bija aprÄ«koti tikai ar ražotāja uzstādÄ«tajiem droÅ¡Ä«bas risinājumiem. ERGO iesaka automaÅ¡Ä«nas aprÄ«kot arÄ« ar papildus droÅ¡Ä«bas lÄ«dzekļiem, kas apgrÅ«tinās zagļu darbu un palielinās iespÄ"ju auto vÄ"lāk atrast," skaidro ERGO AtlÄ«dzÄ«bu nodaļas vadÄ«tājs Ivars Vismanis.

ERGO droÅ¡Ä«bas speciālisti aicina pÄ"dÄ"jo gadu izlaiduma auto Ä«paÅ¡niekus, kuru braucamrÄ«ki ir aprÄ«koti ar bezatslÄ"gu atslÄ"gÅ¡anas un iedarbināšanas sistÄ"mu bÅ«t Ä«paÅ¡i piesardzÄ«giem un pievÄ"rst uzmanÄ«bu jebkādām aizdomÄ«gām aktivitātÄ"m savās ikdienas gaitās. Tāpat ieteicams neatstāt auto viegli pieejamās vietās, pat ja esat apstājies tikai, lai uz brÄ«di ieietu mājoklÄ«. Auto novietoÅ¡anai labāk izvÄ"lÄ"ties gražu, slÄ"gtu vai maksas auto stāvvietu.