Augulis: Valdības veidošana nav sākta no baltas lapas

Jaunās valdÄ«bas veidoÅ¡anas process liecina, ka tā nav sākta veidot no baltas lapas, kā iepriekÅ¡ norādÄ«ts, treÅ¡dien intervijā Latvijas Radio sacÄ«ja Zaļo un zemnieku savienÄ«bas (ZZS) valdes priekÅ¡sÄ"dÄ"tājs Uldis Augulis.

Sākot veidot jauno valdÄ«bu viņš VienotÄ«bas pārstāvjiem esot jautājis - tiek veidota jauna valdÄ«ba un koalÄ«cija, uz ko saņÄ"mis apstiprinoÅ¡o - jā. Tāpat jautājis: "Vai ir balta lapa par to, kādā veidā mÄ"s sadalām nozares pÄ"c katra politiskā spÄ"ka prioritātÄ"m? Te nu mÄ"s redzam, ka Ä«sti tā baltā lapa nav bijusi, bet ir bijis jau pa kastÄ«tÄ"m sadalÄ«ts kādas ministrijas katram politiskajam spÄ"kam pienākas. MÄ"s katrā ziņā uzsvÄ"rām, arÄ« publiskajā telpā, kas ir mums tās svarÄ«gās prioritātes, bet neviens Å¡obrÄ«d mums nav gatavs viņas dot," viņš sacÄ«ja. 

Augulis apstiprināja, ka ZZS turpina piedalÄ«ties jaunās valdÄ«bas veidoÅ¡anā, par ko viņš informÄ"jis arÄ« premjera kandidāti Laimdotu Straujumu (VienotÄ«ba).

Turpinoties darbs pie valdÄ«bas deklarācijas, pie rÄ«cÄ«bas plāna un pie koalÄ«cijas lÄ«guma, bet ZZS prioritātes joprojām ir zemkopÄ«ba, lauksaimniecÄ«ba vai tautsaimniecÄ«ba un vide. "Bet mÄ"s arÄ« saprotam to salikumu kāds nu ir Å¡ai koalÄ«cijai vispār ir iespÄ"jams un kādas ir citu politisko spÄ"ku ambÄ«cijas, kuras faktiski visu to, ko ir gribÄ"juÅ¡as, jaunajā valdÄ«bā ir saņÄ"muÅ¡as, varbÅ«t atÅ¡Ä·irÄ«bā no mums, ja mÄ"s skatāmies pÄ"c prioritātÄ"m. Bet mans personÄ«gais un arÄ« apvienÄ«bas uzskats ir tāds, ka mÄ"s nevaram bÅ«t valdÄ«bas veidoÅ¡anas procesa bremzÄ"tāji. Ir valsts, ir valsts vadÄ«ba, Å¡ajā valstÄ« dzÄ«vo cilvÄ"ki, par kuriem ir jārÅ«pÄ"jas un jādomā kā viņi dzÄ«vos nākotnÄ". NedrÄ«kst kaut kādā veidā apstādināt visas tās iesāktās darbÄ«bas, ka Å¡obrÄ«d valstÄ« notiek," sacÄ«ja Augulis. 

Viņš teica, ka ZZS bÅ«s jauni izaicinājumi nozarÄ", par kuru ZZS iepriekÅ¡ nav bijusi atbildÄ«ga. "DzÄ«vÄ" ir daudz kas jāmācās un jāiet uz priekÅ¡u. IespÄ"jams, ka spÄ"sim parādÄ«t Å¡ajā nozarÄ" pietiekoÅ¡i labus rezultātus, kādus esam parādÄ«juÅ¡i citās nozarÄ"s,".