papildināts (11:38) - Virši-A benzīntankā traktors uzbraucis cisternai

Engures novadā VirÅ¡i-A degvielas uzpildes stacijā (DUS) avarÄ"jis traktors, kā rezultātā notikusi Å¡Ä·idruma noplÅ«de, aÄ£entÅ«ru LETA informÄ"ja Valsts ugunsdzÄ"sÄ«bas un glābÅ¡anas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz DUS Engures novada Smārdes pagastā saņemts plkst.18.02. Traktors saslÄ«dÄ"jis, uztriecoties cisternai. PÄ"c sadursmes noplÅ«dusi viela 100-150 litru apmÄ"rā, kas tikusi savākta, informÄ"ja glābÄ"ji.

Negadījums noticis Virši-A DUS, biznesa portālam Nozare.lv apstiprināja uzpildes stacijas vadītāja Žanna Ždana. Sīkākus komentārus viņa atteicās sniegt.

Savukārt VirÅ¡i-A valdes priekÅ¡sÄ"dÄ"tājs Jānis Riekstiņš Nozare.lv pastāstÄ«ja, ka traktors aizÄ·Ä"ris smagajai tehnikai paredzÄ"to AdBlue cisternu.

"Brauca uzpildÄ«ties, bija apstājies, iegājis uzpildes stacijā pÄ"c cigaretÄ"m, braucot prom, aizdomājies, aizÄ·Ä"ris cisternu," ar savā rÄ«cÄ«bā esoÅ¡ajiem notikušā apstākļiem dalÄ«jās Riekstiņš.

UzņÄ"mÄ"js paskaidroja, ka videi kaitÄ"jums nav nodarÄ«ts, jo noplÅ«duÅ¡ais Å¡Ä·idrums, kas uzreiz savākts, nav nedz nafta, nedz Ä·Ä«mija, tā nav toksiska viela un netiek klasificÄ"ta kā bÄ«stama. "Runa ir par jaunās paaudzes transportu, par Eiropas prasÄ«bām, un AdBlue šķīdums padara nekaitÄ«gākas izplÅ«des gāzes," teica Riekstiņš.

Kā liecina informācija degvielas tirgotāja Neste Oil mājaslapā, AdBlue ir karamÄ«du Å¡Ä·Ä«dums, kas tiek izgatavots no tehniski tÄ«ra karbamÄ«da un demineralizÄ"ta Å«dens. AdBlue tiek lietots jaunākās paaudzes kravas un vieglajās pasažieru automaÅ¡Ä«nās, kas aprÄ«kotas ar Ä«pašām AdBlue tvertnÄ"m.

Riekstiņš atklāja, ka DUS bija apdroÅ¡ināta apdroÅ¡ināšanas sabiedrÄ«bā BTA Insurance Company. "Par nodarÄ«tajiem zaudÄ"jumiem pagaidām ir pāragri spriest," sacÄ«ja VirÅ¡i-A valdes priekÅ¡sÄ"dÄ"tājs.

Jau ziņots, ka paÅ¡māju degvielas tirgotājam VirÅ¡i-A patlaban Latvijā ir 46 VirÅ¡i-A DUS, taču 2014.gada attÄ«stÄ«bas plānos ietilpst jaunu DUS atvÄ"rÅ¡ana gan reÄ£ionos, gan PierÄ«gā.

(Saskaņā ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un viss teksts.)Â