LDDK jauno valdību aicina ievērot pēctecību

Latvijas Darba devÄ"ju konfederācija (LDDK) atzinÄ«gi vÄ"rtÄ" Valsts prezidenta Andra BÄ"rziņa pirmdien pieņemto lÄ"mumu, aicināt Laimdotu Straujumu (VienotÄ«ba) veidot jauno Ministru kabinetu.

Gan no Latvijas Darba devÄ"ju konfederācijas, gan sabiedrÄ«bas un valsts attÄ«stÄ«bas viedokļa kopumā visbÅ«tiskākais ir, lai nākamā valdÄ«ba ievÄ"rotu pÄ"ctecÄ«bu un turpmākie lÄ"mumi tiktu pieņemti saskaņā ar valsts definÄ"to attÄ«stÄ«bas politiku.

Kā zināms, ir pieņemts gan Latvijas Nacionālās attÄ«stÄ«bas plāns, gan Eiropas SavienÄ«bas nākamo septiņu gadu stratÄ"Ä£iskie dokumenti, kas mums ir saistoÅ¡i, lÄ«dz ar to turpmākā virzÄ«ba ir skaidra, atliek to Ä«stenot, lai attÄ«stÄ«bas ieceres vainagotos reālos panākumos un sasniegumos.

Jāpiebilst, ka neatkarÄ«gi no personālijām Ministru kabinetā ļoti bÅ«tisks ir efektÄ«vs sociālā dialoga mehānisms starp valdÄ«bu, darba devÄ"jiem un darba ņÄ"mÄ"jiem. Tas ir vienÄ«gais starptautiski aprobÄ"ts un sevi pierādÄ«jis mehānisms, kas ļauj Ä«stenot sabalansÄ"tu, sabiedrÄ«bas interesÄ"m atbilstoÅ¡u valsts attÄ«stÄ«bas politiku.

JāatzÄ«mÄ", ka LDDK, Valsts Kancelejas un VARAM kopÄ«gi pasniegta balva par EfektÄ«vo pārvaldÄ«bu valsts pārvaldes kategorijā 2013. gadā tika pasniegta tieÅ¡i Straujumas vadÄ«bā esoÅ¡ajai ZemkopÄ«bas ministrijai, kas liecina par labo pārvaldÄ«bas praksi.