Starptautisks pētījums: No laikrakstiem Diena ir labākais pirkums Latvijā

Laikraksts Diena nopelnÄ«jis Labākā pirkuma balvu (Best Buy Award), vadoties pÄ"c pÄ"rnruden notikuÅ¡as klientu aptaujas rezultātiem, informÄ" projekta rÄ«kotāji no CÄ«rihes Å veicÄ" - starptautiskā sertifikācijas asociācija ICERTIAS.

Labākā pirkuma balvas ieguvÄ"ji tiek noskaidroti, apkopojot laikrakstu lasÄ«tāju viedokli par pieredzi un apmierinātÄ«bu ar saņemto produktu un tā cenas un kvalitātes attiecÄ«bu. Aptaujas rÄ«kotāji uzsvÄ"ruÅ¡i, ka nominācijas izvÄ"rtÄ"Å¡anā netiek pÄ"tÄ«ta zÄ«mola darbÄ«ba un nozÄ«mÄ«gums tirgÅ«.

Aptaujas laikā 1200 respondentiem vecumā virs 15 gadiem bija jāatbild uz jautājumu "Norādiet dienas laikraksta nosaukumu, kas pÄ"c JÅ«su personÄ«gās vai Jums tuvu cilvÄ"ku pieredzes piedāvā vislabāko cenas un kvalitātes proporciju Latvijas tirgÅ«", uz ko visvairāk respondentu atbildÄ"juÅ¡i - Diena. Aptauja notikusi pÄ"rn oktobrÄ«, un tās rezultāti apkopoti decembrÄ«.

Aptauju rÄ«koja Å veicÄ" bāzÄ"ta starptautiskā sertifikācijas asociācija ICERTIAS, kuras mÄ"rÄ·is ir noteikt cilvÄ"ku apmierinātÄ«bu ar dažādu kategoriju produktu cenas un kvalitātes attiecÄ«bu.

Projekta Labākā pirkuma balva rÄ«kotāju mÄ"rÄ·is ir darÄ«t zināmu patÄ"rÄ"tājiem par dažādu kategoriju labākajiem produktiem par pieņemamāko cenu, apzinoties, ka mÅ«sdienās cilvÄ"ki dažādu produktu cenu izvÄ"rtÄ" vÄ"rÄ«gāk kā jelkad.

Paldies uzticīgajiem laikraksta Diena lasītājiem!