Ogres televīzijas jaunais līdzīpašnieks Krūms sola nepieļaut politisku ietekmi

Advokāts un Administratoru asociācijas padomes priekÅ¡sÄ"dÄ"tājs Ilmārs KrÅ«ms, kurÅ¡ kļuvis par lielāko SIA Ogres televÄ«zija (OTV) Ä«paÅ¡nieku, sola Å¡ajā, kopÅ¡ 1.janvāra virszemes bezmaksas apraidÄ" redzamajā, kanālā nepieļaut politisku ietekmi.

KrÅ«ms biznesa portālu Nozare.lv informÄ"ja, ka, palielinot uzņÄ"muma kapitālu, ir kļuvis par OTV lielāko Ä«paÅ¡nieku ar aptuveni 50% kapitāla daļu. Kopā ar lÄ«dzÅ¡inÄ"jo OTV lielāko Ä«paÅ¡nieku Arturu Robežnieku viņiem pārliecinoÅ¡i piederot uzņÄ"muma kontrolpakete.

Viņi informÄ"ja, ka paÅ¡laik Ä«paÅ¡nieku struktÅ«ras izmaiņas ir reÄ£istrācijas procesā. Informācija Firmas.lv datu bāzÄ" pagaidām liecina, ka izmaiņas vÄ"l nav reÄ£istrÄ"tas.

LÄ«dz Å¡im Robežniekam piederÄ"ja 55,67% OTV kapitāldaļu, kas gan ir apÄ·Ä«lātas. Savukārt Nikolajam Ä»eoņenko piederÄ"ja 23,71%, Ogres novada domei - 14,43%, Valdim Kupcim - 2,06%, kā arÄ« apdroÅ¡inātājam Balta, kooperatÄ«vajai sabiedrÄ«bai Ogreks, Ogres rajona paÅ¡valdÄ«bu savienÄ«bai un Tatjanai Zaicevai katram pa 1,03%.

SākotnÄ"ji tika plānots, ka Ogres novada paÅ¡valdÄ«ba pÄ"rn decembrÄ« lems par tai piederoÅ¡o OTV kapitāldaļu pārdoÅ¡anu, tomÄ"r lÄ"muma pieņemÅ¡ana atlikta lÄ«dz nākamajai sÄ"dei, kas notiks 16.janvārÄ«. Domes lÄ"muma projekts paredz, ka tiks pārdotas paÅ¡valdÄ«bai piederošās 14 uzņÄ"muma kapitāldaļas, kas veido 14,43% no uzņÄ"muma un kuru nominālvÄ"rtÄ«ba ir 7000 latu.

Jau ziņots, ka KrÅ«ms ir nacionālās apvienÄ«bas Visu Latvijai!-TÄ"vzemei un brÄ«vÄ«bai/LNNK lÄ«dzpriekÅ¡sÄ"dÄ"tāja Gaida BÄ"rziņa kādreizÄ"jais partneris juridiskajā birojā Baltic Law Offices (BLO). Kā norādÄ«ja KrÅ«ms, BÄ"rziņš savu darbÄ«bu birojā esot pārtraucis un ar televÄ«zijas iegādi neesot saistÄ«ts.

Jaunais OTV Ä«paÅ¡nieks uzsvÄ"ra, ka saistÄ«ba ar kādu politisko spÄ"ku televÄ«zijai var tikai traucÄ"t, nevis palÄ«dzÄ"t. PiemÄ"ram, kanālā OTV varÄ"s reklamÄ"ties jebkurÅ¡, tostarp arÄ« Saskaņas centrs vai partijas Par dzimto valodu! lÄ«deris Vladimirs Lindermans, ja reklāmas atbildÄ«s likuma prasÄ«bām, teica KrÅ«ms.

Gan KrÅ«ms, gan Robežnieks uzsvÄ"ra, ka no Ä«paÅ¡nieku puses nenotiks iejaukÅ¡anās OTV darbā.

Sarunā ar biznesa portālu Nozare.lv KrÅ«ms nevÄ"lÄ"jās izpaust, cik daudz lÄ«dzekļu investÄ"jis OTV, taču viņš cer, ka investÄ«cijas atmaksāsies trÄ«s lÄ«dz piecu gadu laikā.

Jau ziņots, ka OTV konkursā ieguva tiesÄ«bas veidot bÄ"rnu un jaunieÅ¡u programmu, kas number one.janvāra iekļauta virszemes bezmaksas apraidÄ".

Saskaņā ar Firmas LV datiem SIA Ogres televÄ«zija dibināta 1992.gadā. PÄ"rn uzņÄ"muma apgrozÄ«jums bijis 55 338 lati, bet peļņa - 92 lati. Patlaban uzņÄ"muma reÄ£istrÄ"tais pamatkapitāls ir 48 500 lati.