Sekmju progresa konkursā \'\'Mēs varam labāk!\'\' īsto sacensību sāk 5483 klases

Klāt janvāra beigas, tātad ziemas brÄ«vlaiks aiz muguras, un pilnā sparā rit jau otrais mācÄ«bu gada semestris. Tas savukārt nozÄ«mÄ", ka laiks sākt Skolas Dienas un E-klases rÄ«kotā sekmju progresa konkursa Ä«sto sacensÄ«bu.

Pirmajā semestrÄ« Latvijas skolÄ"nus aicinājām censties un panākt, lai klases vidÄ"jā atzÄ«me bÅ«tu 6 vai augstāka. TieÅ¡i Å¡o robežu bijām noteikuÅ¡i kā latiņu, kas jāsasniedz, lai kvalificÄ"tos MÄ"s varam labāk! pamata sacensÄ«bai. Nu kļuvis skaidrs, ka no visām 7360 klasÄ"m, kas pretendÄ"ja uz Å¡Ä«s atlases kārtas pārvarÄ"Å¡anu, vidÄ"jā atzÄ«me 6 un augstāka ir 5483 klasÄ"m. Malači! Esat pierādÄ«juÅ¡i, ka esat pietiekami neatlaidÄ«gi un uzņÄ"mÄ«gi, lai pacÄ«nÄ«tos par konkursa noslÄ"guma balvām!

Atgādinām, ka arÄ« Å¡ogad tās klases katrā klaÅ¡u grupā, kurām bÅ«s izdevies sasniegt lielāko izaugsmi, salÄ«dzinot klases vidÄ"jo atzÄ«mi 1. un 2. semestra beigās, tiks aicinātas uz MÄ"s varam labāk! noslÄ"guma pasākumu RÄ«gā, kā arÄ« saņems vÄ"rtÄ«gas balvas. Lai gan - lielāko balvu jau bÅ«siet sev sagādājuÅ¡i paÅ¡i: gandarÄ«jumu par to, ka spÄ"jat saņemties un uzlabot savus mācÄ«bu sasniegumus! TāpÄ"c vÄ"lam veiksmi gan skolÄ"niem, gan skolotājiem un vecākiem, bez kuru uzmundrinājuma, pamudinājumiem un atbalsta atzÄ«mju uzlaboÅ¡ana bieži vien liekas pārāk grÅ«ti pievārÄ"jams pārbaudÄ«jums.

Å oreiz publicÄ"jam ieskatu tajā, cik Ä«sti Latvijā ir klaÅ¡u, kam 1. semestrÄ« izdevies iegÅ«t vidÄ"jo atzÄ«mi, kas ir 6 vai augstāka. Grafikā atainotos datus komentÄ" E-klases redaktore Dita Lapsa: «Man ir liels prieks par Å¡iem rezultātiem, tāpÄ"c paldies par ieguldÄ«to darbu ikvienam, kurÅ¡ palÄ«dzÄ"ja tos uzlabot. PagājuÅ¡ajā mÄ"nesÄ« 7. un 8. klaÅ¡u skolÄ"niem rezultāti bija noslÄ«dÄ"juÅ¡i aptuveni par 5%, tomÄ"r jaunieÅ¡i ir spÄ"juÅ¡i saņemties un uzrādÄ«juÅ¡i necerÄ"ti labus rezultātus, uzlabojot tos tādā pašā lÄ«menÄ«, kādā tie bija iepriekÅ¡.

Jaunais gads ar apņemÅ¡anos labāk mācÄ«ties nācis arÄ« citu klaÅ¡u skolÄ"niem - ja arÄ« vidusskolÄ"nu atzÄ«mes pagājuÅ¡ajā mÄ"nesÄ« bija noslÄ«dÄ"juÅ¡as, spraigais mācÄ«bu ritms 1. semestra beigās un 2. semestra sākumā ļāvis tās uzlabot, sasniedzot labākos rezultātus, kādi Å¡ajā mācÄ«bu gadā bijuÅ¡i. 9. klaÅ¡u skolÄ"ni ar lielu pārliecÄ«bu uzsākuÅ¡i jauno mācÄ«bu semestri, uzlabojot atzÄ«mes pat vairāk nekā par 5%! Jaunākajās klasÄ"s rezultāti tāpat kā lÄ«dz Å¡im nav krasi svārstÄ«juÅ¡ies un saglabājuÅ¡ies tikpat labi, kā lÄ«dz Å¡im. ĪpaÅ¡i vÄ"los uzteikt 6. klaÅ¡u skolÄ"nus, kuri visā Å¡ajā mācÄ«bu gadā neatlaidÄ«gi soli pa solÄ«tim uzlabojuÅ¡i mācÄ«bu rezultātus, katru mÄ"nesi sasniedzot arvien lielāku progresu.

NovÄ"lu, lai skolÄ"niem uzlabotos ne tikai zināšanas un to novÄ"rtÄ"jums, bet tādā pašā veidā arÄ« raksturs, atklājot sevÄ« arvien vairāk labu Ä«paÅ¡Ä«bu, kas veidotu viņus par brÄ«niÅ¡Ä·Ä«giem cilvÄ"kiem. Izcilas zināšanas nav itin nekā vÄ"rtas, ja tās pieder cilvÄ"kam, kas melo, zog, ir rupjÅ¡, vÄ"rpj intrigas un kā cilvÄ"ks ir vÄ"rtÄ"jams ļoti zemu.»