KNAB nesaskata pārkāpumu Sprūdža rīcībā, piešķirot naudas balvu sava biroja vadītājai un draudzenei

Korupcijas novÄ"rÅ¡anas un apkaroÅ¡anas birojs (KNAB) pārbaudÄ" nav konstatÄ"jis, ka vides aizsardzÄ«bas un reÄ£ionālās attÄ«stÄ«bas ministrs Edmunds SprÅ«džs (RP), pieÅ¡Ä·irot naudas balvu sava biroja vadÄ«tājai un draudzenei KristÄ«nai PelÅ¡ai, bÅ«tu pārkāpis likumā noteiktos ierobežojumus un aizliegumus.

PārbaudÄ" KNAB konstatÄ"ja, ka ministra biroja vadÄ«tāja nav SprÅ«dža radiniece vai darÄ«jumu partnere likuma "Par intereÅ¡u konflikta novÄ"rÅ¡anu valsts amatpersonu darbÄ«bā" izpratnÄ", un nekonstatÄ"ja faktus, ka naudas balvas pieÅ¡Ä·irÅ¡ana ietekmÄ"ja vai arÄ« varÄ"ja ietekmÄ"t ministra personiskās vai mantiskās intereses.

LÄ«dz ar to KNAB pārbaudes rezultātā nekonstatÄ"ja, ka SprÅ«džs, pieÅ¡Ä·irot naudas balvu biroja vadÄ«tājai, bÅ«tu pārkāpis likumā "Par intereÅ¡u konflikta novÄ"rÅ¡anu valsts amatpersonu darbÄ«bā" noteiktos ierobežojumus un aizliegumus, kā arÄ« nekonstatÄ"ja faktus, kas liecinātu, ka naudas balvas pieÅ¡Ä·irÅ¡ana neatbilstu normatÄ«vajos aktos noteiktajai kārtÄ«bai.

Jau ziņots, ka KNAB pārbaudi sāka augusta beigās. Likumā "Par intereÅ¡u konflikta novÄ"rÅ¡anu valsts amatpersonu darbÄ«bā" teikts, ka valsts amatpersonai ir aizliegts, pildot valsts amatpersonas pienākumus, sagatavot vai izdot administratÄ«vos aktus, veikt uzraudzÄ«bas, kontroles, izziņas vai sodÄ«Å¡anas funkcijas, slÄ"gt lÄ«gumus vai veikt citas darbÄ«bas, kurās Å¡Ä« valsts amatpersona, tās radinieki vai darÄ«jumu partneri ir personiski vai mantiski ieinteresÄ"ti.

PÄ"c tam, kad naudas balvas pieÅ¡Ä·irÅ¡ana izraisÄ«ja ažiotāžu, PelÅ¡a naudas summu ziedoja BÄ"rnu klÄ«niskās universitātes slimnÄ«cas remontam.