Operdziedātājs Antoņenko saņems Josi Bjorlinga balvu

Operdziedātājam Aleksandram Antoņenko piešķirta Josi Bjorlinga (Jussi Björling) balva, ko pasniegs 2014. gada maijā Stokholmā. Līdz ar to Antoņenko kļūs par pirmo ne zviedru dziedātāju, kurš saņems prestižo balvu.

"Man to paziņoja aizvakar.. Vakar jau sniedzu interviju," Dienai stāsta Aleksandrs Antoņenko, kurš šobrīd atrodas Ņujorkā.

Balvu līdz ar 50 000 zviedru kronu operdziedātājam pasniegs nākamā gada 23.maijā Stokholmā, kur šajā sakarā viņam būs jāsniedz arī īpašs koncerts.

Pirmo reizi Å¡Ä«s balvas vÄ"sturÄ" to saņem ne zviedru dziedātājs. Saskaņā ar balvas pārstāvju teikto, Antoņenko tā pieÅ¡Ä·irta par visu viņa lÄ«dzÅ¡inÄ"jo darbÄ«bu Zviedrijas Karaliskajā operā, kā arÄ« par to, ka operdziedātājs regulāri palÄ«dzÄ"jis zviedru kolÄ"Ä£iem uzlabot prasmi dziedāt, dāsni daloties ar savas meistarÄ«bas noslÄ"pumiem.

Zviedru tenors Jussi Bjorlings (Ä«stajā vārdā Johan Jonatan) (1911 - 1960) bija viens no XX gadsimta vadoÅ¡ajiem operdziedoņiem. Viņš daudzus gadus dziedāja Å…ujorkas MetropolitÄ"na operā, kā arÄ« slavenākajos Eiropas opernamos - Londonas Karaliskajā operā, Milānas La Scala un citur.