Liepājas metalurga arodbiedrība: Valsts pievīla darbinieku cerības

FinanÅ¡u grÅ«tÄ«bās nonākušās AS Liepājas metalurgs darbinieku cerÄ«bas, ka valdÄ«ba pÄ"c vasarā veiktās kredÄ«ta atmaksas Itālijas bankai UniCredit S.p.A. turpinās sakārtot uzņÄ"mumu, ieliekot tajā savu pārvaldi vai citādākā veidā, nav piepildÄ«jušās, Å¡odien žurnālistiem sacÄ«ja Liepājas metalurga arodbiedrÄ«bas priekÅ¡sÄ"dÄ"tājs Jānis Grava.

"Ziņa, ka valsts nomaksājusi uzņÄ"muma vietā kredÄ«tu Itālijas bankai, darbiniekiem radÄ«ja cerÄ«bu, ka lietas tiks sakārtotas un varÄ"s sākt strādāt, tomÄ"r Å¡Ä«s cerÄ«bas nepiepildÄ«jās," sacÄ«ja arodbiedrÄ«bas vadÄ«tājs.

Grava norādÄ«ja, ka uzņÄ"muma problÄ"mas radÄ«jusi gan tā lielāko akcionāru nevÄ"lÄ"Å¡anās kopÄ«gi strādāt uzņÄ"muma labā, gan arÄ« tas, ka valdÄ«bas interese par uzņÄ"mumu nav bijusi pietiekami liela. LÄ«dz ar to uzņÄ"mums nonācis uz maksātnespÄ"jas sliekšņa.

"Patlaban ir apdraudÄ"ta aptuveni 2000 darbinieku, to Ä£imenes locekļu un citu liepājnieku nākotne. ArodbiedrÄ«ba vÄ"lÄ"tos, lai valsts atbalsts un ieinteresÄ"tÄ«ba uzņÄ"muma liktenÄ« bÅ«tu lielāka, jo patlaban ir pÄ"dÄ"jā iespÄ"ja atjaunot uzņÄ"muma darbÄ«bu," uzsvÄ"ra Grava.

Jau ziņots, ka finanÅ¡u grÅ«tÄ«bās nonākusÄ« AS Liepājas metalurgs vÄ"rsusies pie valsts augstākajām amatpersonām ar lÅ«gumu kapitalizÄ"t uzņÄ"muma parādus valstij un tai piederoÅ¡ajiem uzņÄ"mumiem kopsummā par 78,8 miljoniem latu.

UzņÄ"mums piedāvā kapitalizÄ"t FinanÅ¡u ministrijas kredÄ«tprasÄ«bas 51,9 miljonu latu apmÄ"rā, AS Citadele banka kredÄ«tprasÄ«bas 12,4 miljonu latu apmÄ"rā un AS Latvenergo kredÄ«tprasÄ«bas 14,5 miljonu latu apmÄ"rā.