Šici par Soču bronzu varētu saņemt teju 40 000 eiro katrs

Brāļi Andris un Juris Å ici par bronzas medaļas iegÅ«Å¡anu kamaniņu sporta divnieku sacensÄ«bās XXII Ziemas olimpiskajās spÄ"lÄ"s Sočos katrs varÄ"tu saņemt naudas balvu lÄ«dz 38 418 eiro pÄ"c nodokļu nomaksas.

Kā aÄ£entÅ«ra LETA uzzināja IzglÄ«tÄ«bas un zinātnes ministrijā (IZM), atbilstoÅ¡i Ministru kabineta noteikumiem par kārtÄ«bu, kādā pieÅ¡Ä·iramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmÄ"ru brāļi par izcÄ«nÄ«to bronzas medaļu Sočos katrs var saņemt lÄ«dz 38 418 eiro, savukārt viņu treneri un apkalpojoÅ¡ais personāls kopā lÄ«dz 38 418 eiro.

Biedrība "Latvijas Kamaniņu sporta federācija" par Šicu sasniegumu var saņemt līdz 35 572 eiro sporta veida attīstībai.

"Latvijas Kamaniņu sporta federācijai" atbilstoÅ¡i normatÄ«viem aktiem IZM ir jāiesniedz iesniegums par naudas balvas pieÅ¡Ä·irÅ¡anu. Jautājums par naudas balvu pieÅ¡Ä·irÅ¡anu un naudas balvu apmÄ"ru par sasniegumiem XXII Ziemas olimpiskajās spÄ"lÄ"s Sočos tiks skatÄ«ts nākamajā Latvijas Nacionālās sporta padomes sÄ"dÄ", informÄ" ministrijā.

Kā ziņots, treÅ¡dien brāļi Å ici ieguva Latvijai pirmo medaļu Soču olimpiskajās spÄ"lÄ"s, turklāt karjerā tā viņiem ir jau otrā godalga, jo pirms četriem gadiem VankÅ«verā viņi tika pie olimpiskā sudraba.

Brāļu Å icu divnieku ekipāžai Å¡Ä« ir jau trešā Olimpiāde. Viņi no sezonas svarÄ«gākajām sacensÄ«bām ar medaļām atgriezuÅ¡ies nu jau piecas reizes pÄ"dÄ"jo seÅ¡u gadu laikā. Tā 2008. un 2009.gadā Latvijas komanda izcÄ«nÄ«ja bronzu pasaules čempionātu stafetÄ", 2010.gadā Å ici tika pie sudraba VankÅ«veras olimpiskajās spÄ"lÄ"s, bet vÄ"l pÄ"c gada viņiem bija bronza arÄ« pasaules čempionāta individuālajās sacensÄ«bās. Tāpat pÄ"dÄ"jos piecos Eiropas čempionātos viņi un Mārtiņš Rubenis bijuÅ¡i komandā, kas Latvijai sagādājusi četras godalgas komandu stafetÄ", turklāt pÄ"dÄ"jā no tām vÄ"l janvārÄ« tika izcÄ«nÄ«ta Siguldā.