papildināts - Par Sočos izcīnīto sudrabu Latvijas bobslejistiem pienākas līdz pat 64 030 eiro katram

Par izcÄ«nÄ«to sudraba medaļu bobsleja četrinieku sacensÄ«bās XXII Ziemas olimpiskajās spÄ"lÄ"s Sočos sportisti Oskars Melbārdis, Daumants DreiÅ¡kens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga katrs var saņemt naudas balvu lÄ«dz 64 030 eiro pÄ"c nodokļu nomaksas, aÄ£entÅ«ra LETA uzzināja IzglÄ«tÄ«bas un zinātnes ministrijā (IZM).

LÄ«dz ar to kopumā prÄ"mijās gan visiem medaļniekiem, gan viņu treneriem un federācijām no valsts budžeta lÄ«dzekļiem neparedzÄ"tiem gadÄ«jumiem varÄ"tu izmaksāt vairāk nekā miljonu latu, liecina portāla Diena.lv aprÄ"Ä·ini. AtbildÄ«gajā ministrijā gan portālam uzsvÄ"ra - kāda tieÅ¡i bÅ«s kopÄ"jā prÄ"miju summa pagaidām nav zināms, jo tiks pieprasÄ«ta maksimālā likumā atļautā summa, taču par prÄ"miju lielumu vÄ"l lems Latvijas Nacionālā sporta padome.

AtbilstoÅ¡i Ministru Kabineta (MK) noteikumiem par kārtÄ«bu, kādā pieÅ¡Ä·iramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmÄ"ru bobslejistu treneri un apkalpojoÅ¡ais personāls kopā var saņemt lÄ«dz 128 060 eiro.

Savukārt Latvijas Bobsleja un skeletona federācija par bobsleja komandas sasniegumiem var saņemt līdz 35 572 eiro sporta veida attīstībai.

Jau vÄ"stÄ«ts, ka skeletonists Martins Dukurs par sudraba godalgu var saņemt lÄ«dz 85 373 eiro pÄ"c nodokļu nomaksas, bet viņa vecākais brālis Tomass par izcÄ«nÄ«to 4.vietu - lÄ«dz 30 734 eiro. Savukārt viņu treneri un apkalpojoÅ¡ais personāls var saņemt lÄ«dz pat pusei no prÄ"mijas summas, kas pienākas katram sportistam.

TikmÄ"r biedrÄ«ba Latvijas Bobsleja un skeletona federācija par skeltonistu sasniegumiem var saņemt lÄ«dz 35 572 eiro.

Savukārt, Latvijas Hokeja federācija par nacionālās izlases iegÅ«tajām tiesÄ«bām startÄ"t Ziemas olimpiskajās spÄ"lÄ"s Sočos var saņemt naudas balvu lÄ«dz 142 288 eiro sporta veida attÄ«stÄ«bai.

TikmÄ"r Latvijas kamaniņu braucÄ"ji ElÄ«za TÄ«ruma, Mārtiņš Rubenis, Andris un Juris Å ici par izcÄ«nÄ«to bronzas medaļu komandu stafetÄ" Ziemas olimpiskajās spÄ"lÄ"s Sočos katrs var saņemt lÄ«dz 38 418 eiro pÄ"c nodokļu nomaksas.

Jautājums par to, kā naudas balvas tiks pieÅ¡Ä·irtas Å iciem, kuri izcÄ«nÄ«juÅ¡i divas bronzas medaļas, tiks vÄ"rtÄ"ts Nacionālajā sporta padomÄ".

AtbilstoÅ¡i Ministru kabineta noteikumiem par kārtÄ«bu, kādā pieÅ¡Ä·iramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmÄ"ram komandas treneri un apkalpojoÅ¡ais personāls kopā varÄ"tu saņemt lÄ«dz 76 836 eiro. Ministrijā gan norāda, ka Å¡Ä« summa arÄ« bÅ«s atkarÄ«ga no Nacionālās sporta padomes lÄ"muma, proti, ja Å ici saņems naudas balvas tikai par bronzas medaļu kamaniņu divniekos, tad naudas balvas apmÄ"rs TÄ«rumas un Rubeņa treneriem un personālam bÅ«s lÄ«dz 38 418 eiro. AttiecÄ«gi Latvijas Kamaniņu sporta federācija par sportistu komandas sasniegumu var saņemt lÄ«dz 35 572 eiro sporta veida attÄ«stÄ«bai.

Kā ziņots, Å ici arÄ« par bronzas medaļas iegÅ«Å¡anu kamaniņu sporta divnieku sacensÄ«bās XXII Ziemas olimpiskajās spÄ"lÄ"s Sočos katrs var saņemt naudas balvu lÄ«dz 38 418 eiro pÄ"c nodokļu nomaksas.

Jautājums par naudas balvu pieÅ¡Ä·irÅ¡anu un naudas balvu apmÄ"ru par sasniegumiem XXII Ziemas olimpiskajās spÄ"lÄ"s Sočos tiks skatÄ«ts nākamajā Latvijas Nacionālās sporta padomes sÄ"dÄ", kura paredzÄ"ta marta sākumā.

Kā ziņots, Latvijas labākā bobsleja pilota Melbārža vadÄ«tais četrinieks svÄ"tdien Soču olimpiskās spÄ"les noslÄ"dza ar izcÄ«nÄ«tu sudraba medaļu.

(Papildināta 5. un pievienota 2. rindkopa.)