Ceļu satiksmes drošības uzlabošanai trīs gadu laikā īstenos 79 pasākumus

Tuvākajos trīs gados ceļu satiksmes drošības tiks īstenoti 79 pasākumi, teikts valdībā izskatītajā Ceļu satiksmes drošības plānā 2014.-2016.gadam.

MinÄ"tie pasākumi tiks veikti tādās jomās kā normatÄ«vo aktu pilnveidoÅ¡ana, ceļu satiksmes dalÄ«bnieku uzvedÄ«bas kontrole, ceļu satiksmes dalÄ«bnieku apziņas veidoÅ¡ana, inženiertehniskie pasākumi autoceļu un ielu tÄ«klā, ceļu satiksmes dalÄ«bnieku izglÄ«toÅ¡ana un apmācÄ«ba, ITS sistÄ"mu ievieÅ¡ana ceļu satiksmÄ", Valsts ugunsdzÄ"sÄ«bas un glābÅ¡anas dienesta darbÄ«ba, neatliekamā medicÄ«niskā palÄ«dzÄ«ba, ceļu satiksmes droÅ¡Ä«bas pÄ"tÄ«jumi.

VidÄ"ji gadā plānā paredzÄ"to pasākumu realizÄ"Å¡anai nepiecieÅ¡ami aptuveni 8,4 miljoni eiro.

Ceļu satiksmes droÅ¡Ä«bas plāns tapis, lai sasniegtu Transporta attÄ«stÄ«bas pamatnostādnÄ"s 2014.-2020.gadam izvirzÄ«tos mÄ"rÄ·us un nozares politikas rezultātus. Plāna mÄ"rÄ·is ir lÄ«dz 2020.gadam, salÄ«dzinot ar 2010.gadu, par 50% samazināt ceļu satiksmes negadÄ«jumos bojāgājuÅ¡o skaitu, kā arÄ« saskaņā ar Eiropas SavienÄ«bas stratÄ"Ä£iju par 50% samazināt smagi ievainoto skaitu.

Plānā paredzÄ"tos pasākumus paredzÄ"ts daļÄ"ji finansÄ"t no lÄ«dzekļiem, kurus ceļu satiksmes negadÄ«jumu profilaksei saskaņā ar Sauszemes transportlÄ«dzekļu Ä«paÅ¡nieku civiltiesiskās atbildÄ«bas obligātās apdroÅ¡ināšanas likumu iemaksā apdroÅ¡ināšanas sabiedrÄ«bas. Å o lÄ«dzekļu sadali un izlietojumu kontrolÄ" Ceļu satiksmes droÅ¡Ä«bas padome. 

PārÄ"jo finansÄ"juma avotu skaitā ir valsts un paÅ¡valdÄ«bu budžeti, starptautiskie fondi, sponsori.