Par elektrību neviens nepārmaksās

Ja Saeima lems pretÄ"ji paÅ¡as pieņemtajam lÄ"mumam par elektrÄ«bas tirgus atvÄ"rÅ¡anu no šā gada 1. aprīļa un liberalizāciju atliks uz pusgadu, tie Latvenergo klienti, kuri jau noslÄ"guÅ¡i lÄ«gumu par uzņÄ"muma jaunajiem elektrÄ«bas cenu piedāvājumiem number one. aprīļa, zaudÄ"tājos nepaliks, Dienai apliecināja Latvenergo pārstāvis Andris Siksnis. LÄ«gumi ar jaunajām cenām stāsies spÄ"kā tikai tad, kad tirgus tiks atvÄ"rts.

Jau paÅ¡laik Latvenergo mājaslapā ikviens uzņÄ"muma klients var noslÄ"gt lÄ«gumu par vienu no seÅ¡iem cenu piedāvājumiem, kam paredzÄ"ts stāties spÄ"kā #1. aprīļa. Å ajos cenu piedāvājumos vairs nav subsidÄ"tā starta tarifa. TāpÄ"c likumsakarÄ«gs ir jautājums, ja tirgus liberalizāciju atliek vÄ"l uz pusgadu un darbojas starta tarifs, vai tie klienti, kuri jau noslÄ"guÅ¡i jaunos lÄ«gumus, nenonāks neizdevÄ«gā situācijā tikai tāpÄ"c, ka paļāvuÅ¡ies uz ElektroenerÄ£ijas tirgus likumā noteikto tirgus atvÄ"rÅ¡anu number 1. aprīļa.

Siksnis skaidro: "MÄ"s ikvienam savam klientam pārdosim elektrÄ«bu par aktuālajām cenām. Ja valdÄ«ba lems, ka pusgadu vÄ"l piemÄ"rojams starta tarifs visām mājsaimniecÄ«bām, mÄ"s to arÄ« nodroÅ¡ināsim un nevienam maksāt dārgāk neliksim, neraugoties uz noslÄ"gtajiem lÄ«gumiem."

LÄ«dztekus Latvenergo paÅ¡laik ir vÄ"l divi elektrÄ«bas tirgotāji: Baltcom un SIA BCG. UzņÄ"mumā Baltcom DienaiuzsvÄ"ra, ka jaunajos lÄ«gumos par elektrÄ«bas piegādi iestrādāta norma, ka tie ir spÄ"kā tikai ar elektrÄ«bas tirgus atvÄ"rÅ¡anu. TāpÄ"c klienti, kas jau Å¡os lÄ«gumus noslÄ"guÅ¡i, ja tirgus netiks atvÄ"rts 1. aprÄ«lÄ«, nekādā ziņā nebÅ«s diskriminÄ"ti. UzņÄ"mumā BCG skaidroja: "MÄ"s vÄ"l neesam sākuÅ¡i lÄ«gumu slÄ"gÅ¡anu ar potenciālajiem jaunajiem klientiem. Tā kā elektrÄ«bas tirgotājs mājsaimniecÄ«bām jāizvÄ"las lÄ«dz 15. martam, mÄ"s lÄ«gumus sāksim slÄ"gt tikai 1. martā, kad, domājams, jau bÅ«s skaidrÄ«ba, vai tirgus tiks atvÄ"rts."

Visu Rūtas Kesneres rakstu lasiet pirmdienas, 10.februāra, laikrakstā Diena!