Gada ārsta titula ieguvējam turpinās tiesvedība par narkotisku vielu neatļautu izsniegšanu

IedzÄ«votāju balsojumā par pÄ"rnā gada Ä£imenes ārstu atzÄ«tajam mediÄ·im un Valmieras domniekam Jurim Jakovinam (Zaļo un zemnieku savienÄ«ba) joprojām turpinās tiesvedÄ«ba kriminālprocesā par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izsniegÅ¡anu pacientiem, prasot par to samaksu, noskaidroja Diena.lv.

Gada balvas medicÄ«nā 2013 ikgadÄ"jā pasniegÅ¡anas ceremonijā Jakovins Å¡o balvu saņÄ"mis, ņemot vÄ"rā sabiedrÄ«bas balsojuma rezultātus, portālam Diena.lv uzsvÄ"ra Latvijas Māsu asociācijas prezidente Jolanta ZālÄ«te, kura pārstāv balvas organizatorus. Viņa atzina, ka balvas rÄ«kotājiem ir zināms par dažus gadus veco kriminālprocesu pret Jakovinu saistÄ«bā ar narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izsniegÅ¡anu pacientiem, taču neviena no tiesÄ«bsargājoÅ¡ajām iestādÄ"m nav nekādi ierobežojusi vai liegusi viņam turpināt Ä£imenes ārsta praksi. VÄ"l jo vairāk - daudzi viņa pacienti Jakovinu novÄ"rtÄ"juÅ¡i ar vislabākajiem vārdiem, Ä«paÅ¡i bieži uzsverot ārsta pieejamÄ«bu, teica ZālÄ«te.

"Ä»oti dažādi cilvÄ"ki rakstÄ«ja labus vārdus par viņu. Nolemt [par balvas pieÅ¡Ä·irÅ¡anu] pretÄ"ji balsojumam bÅ«tu necilvÄ"cÄ«gi," viņa uzsvÄ"ra.

Balvas rÄ«kotāji raksta, ka Jakovins Ä£imenes ārsta praksÄ" Valmierā ir uzņÄ"mies rÅ«pes par aptuveni 5000 cilvÄ"ku. IedzÄ«votāji balsojumā mediÄ·im veltÄ«juÅ¡i virkni labu vārdu, viņš tiek raksturots kā humora, pozitÄ«visma un nerimstoÅ¡as enerÄ£ijas pilns cilvÄ"ks.

Å ogad Gada balva medicÄ«nā tika pasniegta kopumā desmit nominācijās, lai godinātu veselÄ«bas nozarÄ" strādājoÅ¡os par apzinÄ«gu un paÅ¡aizliedzÄ«gu darbu pacientu veselÄ«bas labā. Sešās nominācijās, tostarp Gada ārsts, uzvarÄ"tājus noteica iedzÄ«votāji.

Ar paÅ¡u Jakovinu portālam Diena.lv neizdevās sazināties. AÄ£entÅ«ra LETA iepriekÅ¡ rakstÄ«jusi - viņš ir pārliecināts, ka tiesvedÄ«ba beigsies viņa labā un darbu domÄ" apsÅ«dzÄ«ba neietekmÄ"s.

Krimināllieta pret Jakovinu ierosināta 2010.gadā aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izsniegÅ¡anu pacientiem, prasot par to samaksu. IzmeklÄ"Å¡anas laikā pārbaudÄ«ta visa saņemtā informācija un iegÅ«ti pierādÄ«jumi, ka apsÅ«dzÄ"tais Ä£imenes ārsts pacientiem pret samaksu izrakstÄ«jis receptes psihotropo vai narkotisko vielu iegādei bez medicÄ«niskas nepiecieÅ¡amÄ«bas.

PaÅ¡laik lietas skatÄ«Å¡ana ir atlikta lÄ«dz 26.augustam, kad turpināsies liecinieku nopratināšana, dienu vÄ"lāk tiesas sÄ"dÄ" paredzÄ"ts skatÄ«t lietas materiālus, lietiskos pierādÄ«jumus, kā arÄ« paredzÄ"ts dot vārdu apsÅ«dzÄ"tajam. 2.septembrÄ« paredzÄ"tas tiesu debates un pÄ"dÄ"jais vārs apsÅ«dzÄ"tajam, bet sprieduma nolasÄ«Å¡ana Å¡ajā lietā plānota 9.septembrÄ«, portālam Diena.lv pavÄ"stÄ«ja Valmieras rajona tiesā.