Zemgalē šogad aizturēti jau seši autovadītāji par kukuļdošanu

KopÅ¡ šā gada sākuma Zemgales reÄ£ionā aizturÄ"ti jau seÅ¡i autovadÄ«tāji par kukuļdoÅ¡anu, portālu Diena.lv informÄ"ja Valsts policijas (VP) Zemgales reÄ£iona pārvalde.

Sestais par kukuļa doÅ¡anu policistam aizturÄ"tais autovadÄ«tājs pieÄ·erts otrdien Jelgavā. 1962.gadā dzimuÅ¡ais vÄ«rietis mÄ"Ä£inājis piekukuļot policistus dodot 20 eiro, lai netiktu noformÄ"ts administratÄ«vā pārkāpuma protokols, jo automaÅ¡Ä«nai nebija izieta civiltiesiskā apdroÅ¡ināšana. Pret autovadÄ«tāju sākts kriminālprocess.

VP Zemgales reÄ£iona pārvalde uzsver, ka cīņa ar kukuļdevÄ"jiem ir viena no policijas darba prioritātÄ"m. PÄ"rn Zemgales reÄ£ionā par kukuļdoÅ¡anu aizturÄ"ts 61 autovadÄ«tājs. Savukārt tiesas pagājuÅ¡ajā gadā Zemgales reÄ£ionā izskatÄ«ja 58 kriminālprocesus un pieņÄ"ma notiesājoÅ¡us spriedumus. No kopÄ"jā skaita desmit personām piemÄ"roja naudas sodu (no trim lÄ«dz desmit minimālajām mÄ"neÅ¡algām), 36 personām - piespiedu darbus no 100 lÄ«dz 200 stundām, piecām personām piemÄ"roja nosacÄ«tu brÄ«vÄ«bas atņemÅ¡anu lÄ«dz vienam gadam un septiņām personām nosacÄ«tu brÄ«vÄ«bas atņemÅ¡anu no viena lÄ«dz trim gadiem.