Imantas pedofīla meklēšana: Jauni fotoroboti

Å obrÄ«d policija aktÄ«vi meklÄ" jaunieti, kurÅ¡ saistÄ«ts jau ar trim uzbrukumiem Imantā, kuros cietuÅ¡as četras meitenes. PārbaudÄ«ti jau 69 vÄ«rieÅ¡i, kuru pazÄ«mes bijuÅ¡as lÄ«dzÄ«gas policijas speciālistu izveidotajam fotorobotam un psiholoÄ£iskajam portretam. Policija pÄ"c pÄ"dÄ"jām liecÄ«bām no jauna ir izveidojusi fotorobotus un joprojām lÅ«dz arÄ« iedzÄ«votāju palÄ«dzÄ«bu.

Jaunizveidotajos fotorobotos ir attÄ"lots uzbrucÄ"js, kuru ir zÄ«mÄ"jis mākslinieks, ņemot vÄ"rā visu cietuÅ¡o liecÄ«bas. Proti, fotorobots veidots no 8 - 9 gadus vecu meiteņu liecÄ«bām, tādÄ"ļ tie var bÅ«t atÅ¡Ä·irÄ«gi.

VÄ«rieÅ¡a pazÄ«mes: 165-170 centimetrus garÅ¡, 15-20 gadus vecs vai vecāks, bet jauneklÄ«ga izskata, brÅ«ni, nedaudz viļņoti mati, galvas vidÅ« mati garāki, sānos - Ä«si, biezas, tumÅ¡as uzacis, Å¡aura piere, seja pumpaina ar rÄ"tām, ieÅ¡Ä·Ä«bs deguns, uz rokām dzimumzÄ«mes.  IespÄ"jamais apÄ£Ä"rbs un citas pazÄ«mes - tumÅ¡as krāsas jaka, ar zaļas krāsas uzrakstiem krÅ«Å¡u rajonā, balts T-krekls ar zilām svÄ«trām, brÅ«nas bikses, melni sporta apavi ar baltas krāsas šņorÄ"m. Uz rokas uzsiets striÄ·Ä«tis, kaklā Ä·Ä"dÄ«te ar krustiņu.

PsiholoÄ£iskais raksturojums: vienpatis, iespÄ"jams, lielu daļu laika pavada mājās, nedroÅ¡s par sevi, varÄ"tu bÅ«t atpalicis attÄ«stÄ«bā. SaistÄ«ts ar Imantas mikrorajonu - ir vai nu Imantas iedzÄ«votājs vai arÄ« Imantā dzÄ«vo viņa radi. Ä»oti iespÄ"jams, ka dzÄ«vo kopā ar vecākiem.

Policija lÅ«dz atsaukties ikvienu, kas atpazÄ«st, ir redzÄ"jis vai var sniegt jebkādu cita veida informāciju par Å¡o vÄ«rieti.

Policija uzsver, ka izmeklÄ"tājiem ir svarÄ«ga jebkāda veida informācija - pat vissÄ«kākā detaļa, kas pirmajā brÄ«dÄ« var Å¡Ä·ist nebÅ«tiska, var palÄ«dzÄ"t atrast vainÄ«go personu. Ikvienu, kas var sniegt kādu informāciju, policija lÅ«dz zvanÄ«t - 67086546, 110 vai ziņot anonÄ«mi - 67086677.

Diena.lv jau vÄ"stÄ«ja, ka jaunieÅ¡a meklÄ"Å¡anā iesaistÄ«ti lieli policijas spÄ"ki.