Soču medaļniekiem, treneriem un personālam prēmijās sadala 1,5 miljonus eiro

Soču olimpiādÄ" augstākos panākumus guvuÅ¡ajiem sportistiem, viņu treneriem un citam personālam par augsto veikumu tiks pieÅ¡Ä·irtas prÄ"mijas 1,5 miljonu eiro apjomā un to treÅ¡dien atbalstÄ«ja Latvijas Nacionālās sporta padome, portālu Diena.lv informÄ"ja IzglÄ«tÄ«bas un zinātnes ministrija. 

Sudraba medaļu guvuÅ¡ais skeletonists Martins Dukurs prÄ"mijā saņems 85 373 eiro, kamaniņu braucÄ"ji Andris un Juris Å ici par divām bronzas medaļām ziemas olimpiskajās spÄ"lÄ"s katrs saņems 76 836 eiro, bet bobslejisti Oskars Melbārdis un Daumants DreiÅ¡kens - katrs pa 77 860 eiro.

Sporta padome Å¡odien akceptÄ"ja naudas balvu pieÅ¡Ä·irÅ¡anu par izciliem sasniegumiem XXII Ziemas olimpiskajās spÄ"lÄ"s Sočos, kopumā Å¡im mÄ"rÄ·iem paredzot 1 516 664 eiro, ieskaitot nodokļus. Naudas balvas tiks kā sportistiem tā arÄ« viņu treneriem, sporta ārstiem, apkalpojoÅ¡ajam personālam un attiecÄ«gajām sporta federācijām.

Divas prÄ"mijas saņems arÄ« bobslejista Oskara Melbārža ekipāžas. Par izcÄ«nÄ«to sudraba godalgu četriniekos katrs komandas dalÄ«bnieks saņems 64 030 eiro. Savukārt Melbārdis un stÅ«mÄ"js Daumants DreiÅ¡kens vÄ"l papildus saņems katrs pa 18 198 eiro par izcÄ«nÄ«to piekto vietu divnieku ekipāžām.

Skeletonists Martins Dukurs par otro vietu skeletonā saņems 85 373 eiro pÄ"c nodokļu nomaksas, bet viņa brālis Tomass Dukurs par ceturto vietu saņems 30 734 eiro.

Gan kamaniņu braucÄ"jai ElÄ«zai TÄ«rumai, gan kamaniņu braucÄ"jam Mārtiņam Rubenim par treÅ¡o vietu komandu stafetÄ" izmaksās 38 418 eiro pÄ"c nodokļu nomaksas.

Melbārža četrinieka sportisti Arvis Vilkaste un Jānis Strenga par sudraba medaļu katrs saņems 64 030 eiro pÄ"c nodokļu nomaksas.

PrÄ"mijas tiks arÄ« visu sportistu apkalpojoÅ¡ajam personālam.

Gala lÄ"mums par prÄ"miju pieÅ¡Ä·irÅ¡anu tiks pieņemts valdÄ«bā 11.martā.