TEDxRiga aicina pieteikt savus iedvesmas stāstus

IkgadÄ"jā tehnoloÄ£iju, izklaides un dizaina prezentāciju foruma TEDxRiga rÄ«kotāju komanda organizÄ" otro konkursu Stāstu medÄ«bas, lai atrastu labāko stāstu, kurā dalÄ«ties ar 2014. gada TEDxRiga konferences skatÄ«tājiem.

Konkursā Stāstu medÄ«bas ikviens var pieteikt savu stāstu, kas spÄ"j mainÄ«t dzÄ«vi, iedvesmot jauniem sasniegumiem, remdÄ"t zināšanu slāpes, atklāt citiem kādu vÄ"rtÄ«gu pieredzi vai vienkārÅ¡i dot iemeslu aizdomāties. Stāsta ideja var bÅ«t lokāla vai globāla, vienkārÅ¡a vai sarežģīta, nopietna vai jautra. Galvenais nosacÄ«jums - stāstam jābÅ«t tādam, kurā bÅ«tu vÄ"rts dalÄ«ties. Stāstu var pieteikt arÄ« cita cilvÄ"ka vārdā, kam, JÅ«suprāt, ir stāsts, kurā dalÄ«ties.

Lai piedalītos konkursā, stāsti video formātā (nepārsniedzot 3 minūtes un 100MB) jāiesniedz TEDxRiga informatīvā partnera, laikraksta Diena, interneta mājas lapā, sadaļā TEDxRiga līdz 31.martam.

Konkursa uzvarÄ"tājs gÅ«s iespÄ"ju pievienoties Latvijas vadoÅ¡ajiem zinātniekiem, māksliniekiem un uzņÄ"mÄ"jiem, uzstājoties ar savu stāstu uz TEDxRiga skatuves.

Galvenās balvas ieguvÄ"ju noteiks konkursa žūrija, kuras sastāvā ir pārstāvji no TEDxRiga komandas, Lattelecom, RÄ«gas Ekonomikas augstskolas un ASV vÄ"stniecÄ«bas Latvijā. Savukārt portāla Diena.lv apmeklÄ"tājiem bÅ«s iespÄ"ja balsot par visiem iesÅ«tÄ«tajiem stāstiem, noskaidrojot trÄ«s populārāko stāstu autorus, kuri varÄ"s klātienÄ" vÄ"rot TEDxRiga 2014. gada konferenci. SÄ«kāka informācija par konkursa noteikumiem un vÄ"rtÄ"Å¡anas kritÄ"rijiem atrodama www.diena.lv/tedxriga un www.tedxriga.com.

TEDxRiga galvenais atbalstÄ«tājs Lattelecom, atbalstÄ«tāji Stokholmas Ekonomikas augstskola RÄ«gā, Amerikas Savienoto Valstu vÄ"stniecÄ«ba Latvijā, informatÄ«vie atbalstÄ«tāji Diena, Lietišķā Diena, Dienas Bizness.

TED ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar devÄ«zi Idejas, ar kurām vÄ"rts dalÄ«ties. Organizācijas pamatmÄ"rÄ·is ir iepazÄ«stināt plašāku publiku ar dažādu jomu speciālistu radÄ«tām Ä£eniālām idejām cilvÄ"ces attÄ«stÄ«bai un dzÄ«ves kvalitātes un apkārtÄ"jās vides uzlaboÅ¡anai.

Globālās TED konferences, kurās pasaules izcilākie cilvÄ"ki ne vairāk kā 18 minÅ«Å¡u ilgās prezentācijās iepazÄ«stina skatÄ«tājus ar savām idejām un sasniegumiem, norisinās divas reizes gadā - vienu reizi Edinburgā, Skotijā, un vienu reizi kādā no Ziemeļamerikas pilsÄ"tām. Å o prezentāciju videoieraksti pÄ"c tam ir vÄ"rojami organizācijas interneta mājas lapā www.TED.com, kā arÄ« video portālā www.youtube.com, populārākajos sociālajos tÄ«klos, blogos un citās interneta vietnÄ"s, kur tās noskatās miljoniem interesentu.

Savukārt TEDx konferences savās pilsÄ"tās reizi gadā saskaņā ar TED izsniegto licenci rÄ«ko lielākie Å¡Ä«s organizācijas aktÄ«visti no visas pasaules. Tā ir iespÄ"ja ne vien popularizÄ"t TED idejas dažādās pasaules malās, bet arÄ« iesaistÄ«t krietni plašāku runātāju un klausÄ«tāju loku savstarpÄ"jā komunikācijā, pasauli mainoÅ¡u ideju veicināšanā un Å¡o ideju pārvÄ"rÅ¡anā reālos darbos.

TEDxRiga jeb neatkarÄ«gi organizÄ"tā TED konference RÄ«gā pirmoreiz tika rÄ«kota 2012. gada jÅ«nijā, gÅ«stot milzu atsaucÄ«bu - portālā Youtube publicÄ"tie lektoru video kopumā skatÄ«ti jau vairāk nekā 50 000 reižu. ParalÄ"li RÄ«gas konferencei pÄ"rnā gada jÅ«nijā norisinājās vÄ"l 79 dažādi TEDx pasākumi 30 pasaules valstÄ«s. Katru mÄ"nesi TEDx starptautiskais redaktors iesaka trÄ«s labākos pasākumus, kurus vÄ"rts noskatÄ«ties, un jÅ«nijā starp tiem ierindojās arÄ« TEDxRiga konference.