Nacionālā sporta padome lems par olimpiešu prēmēšanu

Nacionālā sporta padome Å¡odien lems par naudas balvu pieÅ¡Ä·irÅ¡anu Ziemas olimpisko spÄ"ļu godalgoto vietu ieguvÄ"jiem, aÄ£entÅ«ru LETA informÄ"ja IzglÄ«tÄ«bas un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM ir sagatavojusi priekÅ¡likumu par naudas balvu pieÅ¡Ä·irÅ¡anu par izciliem sasniegumiem XXII Ziemas olimpiskajās spÄ"lÄ"s Sočos. PrÄ"mijām kopumā plānots atvÄ"lÄ"t 1 516 664 eiro. PrÄ"mijas ir paredzÄ"tas sportistiem, viņu treneriem, sporta ārstiem, apkalpojoÅ¡ajam personālam un attiecÄ«gajām sporta federācijām.

Padomes sÄ"dÄ" arÄ« paredzÄ"ts izskatÄ«t ministrijas ierosinājumu par Ministru kabineta noteikumu grozÄ«Å¡anu, kas regulÄ" naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā pieÅ¡Ä·irÅ¡anas kārtÄ«bu. IZM rosina sportistam par vairākiem izciliem panākumiem individuālajos sporta veidos olimpiskajās spÄ"lÄ"s naudas balvu pieÅ¡Ä·irt par katru no sasniegumiem. PaÅ¡laik noteikumos paredzÄ"ts ierobežojums, ka vairāku sasniegumu gadÄ«jumā naudas balvu sportistam pieÅ¡Ä·ir tikai par augstāko vai tikai par vienu no sasniegumiem, ja naudas balvas apmÄ"rs ir vienāds.

SÄ"des laikā arÄ« paredzÄ"ts ievÄ"lÄ"t sporta padomes vietnieku, jo padomes sastāvā ir notikuÅ¡as izmaiņas.

Nacionālās sporta padomes sÄ"de notiks Ministru kabinetā, plkst.12.

Jau ziņots, ka skeletonists Martins Dukurs izcÄ«nÄ«ja sudraba medaļu, pie sudraba godalgas tika arÄ« Oskara Melbārža bobsleja ekipāža četriniekos, bet pie bronzas medaļām kamaniņu divnieks Andris un Juris Å ici, kā arÄ« Latvijas kamaniņu komanda stafetÄ" - abi Å ici, ElÄ«za TÄ«ruma un Mārtiņš Rubenis.