Mežaparka vilcieniņam meklēs pēcteci

TraÄ£iskais notikums, kad zem izklaides vilcieniņa Mežaparkā pakļuva bÄ"rns un gāja bojā, aktualizÄ"jis jautājumu par apmeklÄ"tāju droÅ¡Ä«bu parka teritorijā. SIA RÄ«gas meži kapitāldaļu turÄ"tājs, RÄ«gas vicemÄ"rs Andris Ameriks (GKR) atbildÄ«bu noveļ uz vilcieniņa Ä«paÅ¡nieku SIA Baltās ielas. Vienlaikus paÅ¡valdÄ«bas uzņÄ"muma RÄ«gas meži pārstāve Elga ZÄ"Ä£ele atzÄ«st, ka iepriekÅ¡Ä"jos gados vilcieniņa vadÄ«tājam aizrādÄ«ts par pārāk ātru braukÅ¡anu, bet negadÄ«jumi nekad nav notikuÅ¡i.

Ameriks atzÄ«st - nelaimes gadÄ«jums pierādot, ka "viss nav kārtÄ«bā". Taču viņš aizstāv RÄ«gas mežu vadÄ«bu, norādot, ka vagoniņš stāv parka teritorijā ziemu un vasaru un Mežaparks esot 100 hektāru liels, tāpÄ"c katram braucienam izsekot nav iespÄ"jams.

Runājot par nākotni, Ameriks ir pārliecināts, ka šādiem tÅ«ristu vagoniņiem Mežaparkā ir jābÅ«t, bet esot jāņem vÄ"rā alternatÄ«vas iespÄ"jas pakalpojumu nodroÅ¡ināt. Varianti ir divi - vilcieniņu organizÄ"t paÅ¡iem RÄ«gas mežiem vai izsludināt konkursu, tā nolikumā iekļaujot droÅ¡Ä«bas prasÄ«bas. 

RÄ«gas mežu pārstāve Elga ZÄ"Ä£ele stāsta, ka pirms vairākiem gadiem veikusi izpÄ"ti, cik šāds tÅ«ristu vilcieniņš maksā un kādas bÅ«tu uzņÄ"muma iespÄ"jas tādu iegādāties, taču cenas bijuÅ¡as augstas, un tobrÄ«d jautājums atlikts. "Ja vilcieniņš bÅ«tu mÅ«su paÅ¡u, varÄ"tu noteikt zemākas cenas un elastÄ«gāk mainÄ«t marÅ¡rutu," atzÄ«st ZÄ"Ä£ele. PaÅ¡laik zināms tikai tas, ka ar Baltajām ielām lÄ«gumu vairs neslÄ"gs.

Jāatgādina - Mežaparkā arÄ« iepriekÅ¡ bijuÅ¡as problÄ"mas ar pasākumu uzraudzÄ«bu. Diena 2012.gadā rakstÄ«ja par peldÄ"Å¡anas sezonas pasākumu, kas bija izsludināts, pirms tam neveicot Å«dens tÄ«rÄ«bas pārbaudi Ķīšezerā.


Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena trešdien, 12.martā!