Bīstamības dēļ slēgs Saldus kultūras centra ēku

Saldus kultÅ«ras centra Ä"kas tālāka ekspluatācija kļuvusi bÄ«stama, tādÄ"ļ number one.oktobra tā tiks slÄ"gta, informÄ" Saldus novada domes priekÅ¡sÄ"dÄ"tāja Indra Rassa (Latvijas ReÄ£ionu apvienÄ«ba).

"VienkārÅ¡i sakot, Ä"kas pagrabā krājas Å«dens, bet novecojusÄ« elektroinstalācija ir kritiskā stāvoklÄ«, tādÄ"ļ #1.oktobra kultÅ«ras centra Ä"ka tiks slÄ"gta," atzina Rassa.

PaÅ¡valdÄ«ba sākusi darbu pie kultÅ«ras centra Ä"kas rekonstrukcijas projekta, piesaistot tam Klimata pārmaiņu finanÅ¡u instrumenta lÄ«dzfinansÄ"jusmu, taču no paÅ¡valdÄ«bas neatkarÄ«gu iemeslu dÄ"ļ projekta Ä«stenoÅ¡ana kavÄ"jas - iepirkuma konkursā saņemtas sÅ«dzÄ«bas.

Skaidrs, ka noteiktajā termiņā - lÄ«dz 2015.gada 31.janvārim - projektu neizdosies realizÄ"t. PaÅ¡laik tiek gaidÄ«ta atbilde, vai Å¡o termiņu ir iespÄ"jams pagarināt. KopÄ"jās plānotās projekta izmaksas ir ap seÅ¡iem miljoniem eiro, no kuriem 430 000 eiro bÅ«tu Klimata pārmaiņu finanÅ¡u instrumenta lÄ«dzfinansÄ"jums. Rekonstrukcijas laikā Saldus kultÅ«ras centra Ä"kai, kas atrodas BrÄ«vÄ«bas ielā 16, SaldÅ«, plānots veikt energoefektivitātes uzlaboÅ¡anas pasākumus, kā arÄ« koncertzāles korpusa sakārtoÅ¡anu un daudzfunkcionālas zāles un skatuves izbÅ«vi. ParedzÄ"ts veikt arÄ« pagraba sienu siltināšanu un hidroizolācijas ierÄ«koÅ¡anu, kā arÄ« inženiertÄ«klu, ieskaitot novecojuÅ¡o elektrotÄ«klu, nomaiņu.

"KultÅ«ras centra Ä"kas slÄ"gÅ¡ana Saldus novadam ir ļoti sāpÄ«gs jautājums," atzina Rassa. Lai gan NÄ«grandes pagastā ir Kalnu kultÅ«ras nams, kur notiek teātra izrādes un koncerti, tomÄ"r tas atrodas patālu no Saldus - gandrÄ«z pie Lietuvas robežas. TikmÄ"r SaldÅ« pasākumu rÄ«koÅ¡anai pagaidām vajadzÄ"s izlÄ«dzÄ"ties ar citām telpām - novada domes zāli, multifunkcionālā jaunieÅ¡u centra Å Ä·Å«nis, Saldus MÅ«zikas un mākslas skolas u.c. iestāžu telpām.

Saldus kultÅ«ras centra administrācijas vajadzÄ«bām tiks nodotas telpas, kas atrodas paÅ¡valdÄ«bas Ä«paÅ¡umā esoÅ¡ajā Ä"kā StriÄ·u ielā 2, SaldÅ«. ArÄ« Saldus radio, kas atrodas kultÅ«ras centra telpās, turpmāk izmantos telpas StriÄ·u ielā 2.