Tavars: ZZS jāvirza viens premjera amata kandidāts - Lembergs

Vispirms man jāpateicas saviem kolÄ"Ä£iem no Latvijas Zaļās partijas, kuri atbalstÄ«ja ierosinājumu, ka Zaļo un Zemnieku savienÄ«bai (ZZS) Å¡obrÄ«d ir pienācis laiks nosaukt vienu apvienÄ«bas Ministru prezidenta amata kandidātu, nepiecieÅ¡amÄ«bas gadÄ«jumā izvÄ"rtÄ"jot arÄ« citus, jau bez iepriekÅ¡ izvirzÄ«tajiem.

Cienot visus lÄ«dz Å¡im nosauktos ZZS premjera amata kandidātus, uzskatu, ka partiju apvienÄ«bai jārespektÄ" vÄ"lÄ"tāju viedoklis un no savām rindām Å¡obrÄ«d jāvirza Ministru prezidenta amatam personÄ«ba, kura bauda vislielāko sabiedrÄ«bas atbalstu.

Atbalsts Aivaram Lembergam, ko nepārprotami uzrāda gan vÄ"lÄ"Å¡anu rezultāti Ventspils paÅ¡valdÄ«bā, gan pilnÄ«gu visu sabiedrisko aptauju rezultāti visā Latvijā balstās tajā, ka Latvijas iedzÄ«votāji vÄ"las politikā redzÄ"t personÄ«bu, kura spÄ"j piedāvāt alternatÄ«vus risinājumus, kura nebaidās pieņemt lÄ"mumus un atbildÄ"t par to rezultātiem.

VÄ"lÄ"tāji vÄ"las saimnieciski spÄ"jÄ«gus un patstāvÄ«gi domājoÅ¡us politiÄ·us. PolitiÄ·us, kas aizstāv nevis Briseles regulas, bet Latvijas valsts intereses. PolitiÄ·us, kas nelokās ne Austrumiem, ne Rietumiem. PolitiÄ·us, kas par politisku sasniegumu uzskata nevis sevis iebÄ«dÄ«Å¡anu siltā un labi apmaksātā amatā Eiropā, bet jaunu darba vietu radÄ«Å¡anu, kuru mÄ"rÄ·is bÅ«tu ekonomiskā attÄ«stÄ«ta un politiski suverÄ"na Latvijas valsts.

Politiskā muļļāšanās un darba grupu izveide nav lÄ"mumu pieņemÅ¡ana. Lielākā emigrācija un zemākā dzimstÄ«ba nav krÄ«zes pārvarÄ"Å¡ana. Citadeles pārdoÅ¡ana nav investÄ«cija finanÅ¡u neatkarÄ«bā. Zemākie platÄ«bu maksājumi lauksaimniekiem nav veiksmÄ«ga uzvara BriselÄ". Liepājas metalurgs nav veiksmÄ«ga valsts galvojuma pārvaldÄ«ba. Atjaunojamo energoresursu attÄ«stÄ«bas apturÄ"Å¡ana nav enerÄ£Ä"tiskās neatkarÄ«bas nodroÅ¡ināšana. NereaÄ£Ä"t, kā amatpersonas pa Latvijas nodokļu maksātāju naudu gozÄ"jas Maskavas svÄ"tkos, pārmaksā miljonus e-taloniem un "pa kluso" pārdod Lucavsalu, nav valstsvÄ«ru cienÄ«ga rÄ«cÄ«ba. ArÄ« bijušā premjera personÄ«gais veiksmes stāsts nav katra Latvijas iedzÄ«votāja veiksmes stāsts.

MÄ"s, ZZS, spÄ"jam piedāvāt citu izvÄ"li Latvijas pilsoņiem, un mÅ«su vÄ"lÄ"tājs skaidri ir izteicis savu gribu attiecÄ«bā uz premjera amata kandidāta izvÄ"li. Å Ä« griba ir jārespektÄ".